Co o nim sadzicie? konkretny model

19 Sty 2011, 22:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mam na oku ten konkretny model... co o nim sadzicie ... warto pzrejechac kawalek by go zobaczyc?

Pzrez telefon dowiedzialm sie ze... auto kupione od prywatnego niemca... przyjechalo na kolach do poslki po czym padl alternator (wstawiony nowy).
Wlasciel mowi ze kupil go dla siebie ale spzredaje go poniewaz pojechal kolejny raz i kupil sobie jakies bmw...
Jutro ma mi podac jeszcze numer VIN pojazdu. Auto posiada wazne badania techniczne z Niemiec.
Czy dostzregacie jakies wady lub macie jakies watpliwosci co do tego passata ?
rony87
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

19 Sty 2011, 22:57

Przebieg sporo cofnięty, więc ciekawe co jeszcze robione? W bajki handlarzy że kupił dla siebie a sprzedaje bo cos tam, to są prawdziwe w 1 przypadku na 100.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

19 Sty 2011, 23:04

Nie przesadzajmy znowu że sporo cofnięty,ogólnie to żle nie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sty 2011, 23:06

To chyba nie widziałes Passata z oryginalnym przebiegiem 200 tys. Fakt zdjęcia zrobione tak żeby za dużo nie było widać ale na tyle co widać to moim zdaniem sporo cofnięty.
fiko7
Stały forumowicz

19 Sty 2011, 23:08

No ale przecież nie każde sprowadzone auto musi mieć odrazu cofnięty licznik :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Sty 2011, 23:11

No nie każde, ale tak sie składa że znajomy kilka dni temu kupił z Polskiego salonu z książka sprawdzoną w ASO Octavie która w środku wygląda znacznie lepiej niż ten Passat i przez to mam dość dobre porównanie.
fiko7
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    AFT - Alternative Fuels Technology
    Rynek branży paliwowej nieustannie poszukuje technologicznych rozwiązań, które pozwolą zasilić auto w sposób jeszcze bardziej nowoczesny oraz dostosowany do norm ekopolityki. Nowe targi paliw alternatywnych ...

19 Sty 2011, 23:13

Ale niestety <b>barol91</b> większosć ma jednak cofnięte. Mój kuzyn pracował z wieloma handlarzami i opowiadał, że ręce opadają. Takie są Polskie realia :wink:

Ja bym się nie pchał w tego Passata...
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

19 Sty 2011, 23:14

pinio124 napisał(a):Ale niestety <b>barol91</b> większosć ma jednak cofnięte.

no tak :wink:
Barol
Awatar użytkownika

19 Sty 2011, 23:16

Ale na zdjeciach chyba nei ma zadnych wskazan na to ze byl bity... nie widac zadnych niespasowań lub inych takich reczy... hmmm
rony87
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

19 Sty 2011, 23:19

Całe auto jest tak sfotografowane żeby za dużo nie było widać.
fiko7
Stały forumowicz

20 Sty 2011, 08:37

Podjechać obejrzeć nie zaszkodzi,możesz wziąc ze sobą mechanika żeby go obejrzał albo podjechać na jakąś stacje diagnostyczną,tylko pamiętaj że to Ty wybierasz stacje a nie sprzedający.Nawet jeśli ten Passat by miał 300-400tys.km to spokojnie jeszcze troche czasu pojeżdzi.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 11:44

A więc tak - myślałem, że już nikt nie sprzedaje auta na "kupiłem dla siebie, ale musze sprzedać", "to jest ulubione autko mojej żony, matki, babki czy kogo tam jeszcze", albo "kupione od dziadka rocznik 39". Trzeba być na prawde naiwnym żeby wierzyć w takie bajki. Co do tego passata to trudno coś powiedzieć. Generalnie - dyskusje na temat pasowania elementów, zużycia środka na temat zdjęć to jest wróżenie z fusów. Auto może być po 100 tys. km i może być zniszczone, a może być po 300 tys. km i może wyglądać lepiej niż to, które ma 100 tys. km - wszystko zależy od sposobu użytkowania.

W przypadku tego auta -
1. Czy auto sprzedawane jest na umowę połówke czy legalnie na fakturę - chociaż sprzedawca napisał, że auto jest przygotowane do rejestracji co wskazuje na sprzedaż na fakturę to może zastosować coś takiego, że powie, że opuszcza np. 1400zł na opłaty, które sobie trzeba samemu załatwić i wtedy sprzedaje na umowe z Niemcem
2. Sprawdzenie w niezależnym serwisie - powłoka lakiernicza, zawieszenie, ewentualne wycieki.
3. Potwierdzenie autentyczności przebiegu po numerze VIN w polskim ASO+telefon do serwisu niemieckiego. To są istotne fakty.
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----