Cześć. Jakiś czas temu prosiłem was o pomoc w wyborze samochodu. Chodzi dokładnie o ten temat
1-8t-vs-2-7bi-turbo-vt112365.htmZakupiłem wtedy audi s3 8l. Auto rewelacyjne, do tej pory mam banana na twarzy gdy tylko siadam za kółkiem. Niestety auto okazało się dla mnie za małe, nawet nie chodzi o to, że ma za mało drzwi, a po prostu jest za małe. Podróż pięciu dorosłych facetów w takim aucie jadących do pracy 25km w jedną stronę to dramat. Do tego doszedł fakt, że spodziewam się potomka
![Happy :happy:]()
to wszystko sprawiło, że zacząłem nieśmiało zastanawiać się nad sprzedażą auta. I w ten sposób na jednej z grupek na fb trafiłem na gościa, który właśnie takiej eski szuka. Cenę dałem dość wysoką, dużo o aucie i generalnie motoryzacji rozmawialiśmy i wyszło tak że facet przyjeżdża w sobotę oglądać auto. I w tym momencie zacząłem się zastanawiać, a co jeśli faktycznie mu te auto sprzedam? Czy jestem w stanie znaleźć auto podobne do eski tylko nieco większe?
W skrócie:
Preferowałbym turbobenzyne, diesle odpadają
Nieduży sedan, może jakiś hatchback, aby miał 4 drzwi
Rwd albo 4x4, nawet i na haldexie
Osiągi przynajmniej takie jakie są w s3 8l
W 25k chciałbym się zamknąć włączając w to pakiet startowy
Nad czym cały czas myślę:
E46 330i - wolnossak, a więc lipa z modami
A4 b6 1.8t quattro - za wolny, a budżet nie pozwoli na ten czas na mody
A4 b5 1.8t quattro - tańszy, w budżecie pewnie zmieściłbym się z modami, ale nie wiem czy chcę tak stare auto
Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Jeśli by zrezygnować z napędu to opcji jest więcej - leon cupra (tak, leon ma więcej miejsca z tyłu niż s3) , saab 93, czy jakiekolwiek inne lekko usportowione wersje zwykłych aut - astra, golf, megane, itp
Nie chcę rezygnować z napędu na 4 buty, wystarczy że spadnie deszcz i już zaczyna się zabawa
![Szczęśliwy :D]()