Co po cinquecento? Cena: 3000/4000zł, na miasto...

04 Lip 2018, 23:44

1.Tak jak pisałem na priv.
2.Serio Lupo? Zamienisz siekierkę na kijek..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Lip 2018, 11:55

Wiesz co, Mazdę bym omijał bo ją ruda strasznie zjada. Ekstremalnie strasznie. Mazda robiła wtedy samochody z kartonu. Lupo fajne i polecane aczkolwiek ciężko u nas kupić taniego VW który by nie był kombinowany. Ale warto zobaczyć. Ja od siebie polecam jeszcze Seata Cordobę zwłaszcza podobają mi się odmiany Vario - Kombi. Fajne auta i bardzo dobre silniki 1,4 i 1,6 super pod LPG. Świetnie zabezpieczone przed rudą.
Ronal123
Początkujący

Zdjęcia: 16
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6 98KM
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Lip 2018, 12:03

Ronal123 napisał(a):Fajne auta i bardzo dobre silniki 1,4 i 1,6 super pod LPG. Świetnie zabezpieczone przed rudą.

1.4 miał problemy z zamarzającą odmą w zimie przez co wywalało olej poprzez bagnet i wcale nie są tak dobrze zabezpieczone przed rudą aha i do 1.6 75km nie założy sekwencji :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Lip 2018, 12:25

Barol napisał(a):aha i do 1.6 75km nie założy sekwencji

Przecież to MPI. Sekwencja jest właśnie zalecana (plastikowy kolektor, przy strzale może rozerwać).

Cordoby lubią gnić, ba... Nawet Golfy 4, A3, Passaty B5 lubią gnić. To stare auta, w tych cenach są często po stłuczkach, a to właśnie przez to gniją. Zresztą wystarczy odprysk od kamienia i już ruda zaczyna szaleć. To nie Golf 2 czy Audi 80.

Aczkolwiek taka Cordoba to rozsądna opcja w tym budżecie. 1.6 75 KM pomimo małej mocy ma fajny moment obrotowy i z dołu, bardziej przypomina wolnossącego diesla niż benzynę :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

05 Lip 2018, 12:33

No właśnie do MPI bardzo polecają sekwencję. Ludzie jeżdżą i nie narzekają. Silniki żywotne. Te problemy z odmą to faktycznie ale można temu przeciwdziałać także zapewne. Każdy silnik ma swoje wady. Z tą blacharką chodzi mi o to, że serio te nadkola i progi się trzymają jak na swoje lata. Podłoga także. Czasem się zobaczy takiego Seata zgniłego ale to musiał być bo stłuczce. Tak samo Audi 80 jeśli było walone to zacznie gnić. Ogólnie Cordoba jak dla mnie spoko opcja bo łatwiej o dobry egzemplarz i ich ceny spadły na pysk. Na minus tylko jakość plastików w środku i często ubogie wyposażenie. :D
Ronal123
Początkujący

Zdjęcia: 16
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6 98KM
Typ: Van
Rok produkcji: 2003

05 Lip 2018, 12:37

Ronal123 napisał(a):Te problemy z odmą to faktycznie ale można temu przeciwdziałać także zapewne.

Nie bardzo właśnie. Niby przerabiają, ale wiele osób mówi że to niezbyt coś daje. Ale żeby nie było, problem z odmą występuje zimą na krótkich odcinkach, czyli na dojazdach w mieście gdy silnik jest niedogrzany. To co zabija odmę to brak rozgrzania, wychodzi woda i zamarza. Jeśli jeździmy na ciepłym silniku (czyli na tych 80-90 stopniach) to problem nie występuje.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

05 Lip 2018, 23:48

Coś namieszałem ale fakt sekwencja podejdzie do tego silnika,sorry za wprowadzenie w błąd :oops:

galakty napisał(a):1.6 75 KM pomimo małej mocy ma fajny moment obrotowy i z dołu, bardziej przypomina wolnossącego diesla niż benzynę

Dokładnie tak :wink:
Barol
Awatar użytkownika