Co polecacie ??

24 Wrz 2016, 23:05

Witam, chciałbym kupić samochód, posiadam około 12,5 tys. ale wiadomo chciałbym zostawić coś na początkowe wydatki, filtry oleje... więc myślę że na auto mogę przeznaczyć do 11 tys.

Nie ma dla mnie znaczenia gdzie będzie auto które kupuje.

Auto będzie użytkowane głównie po mieście, sporadycznie na dłuższe wypady.

Chciałbym, żeby auto było w miarę ładne, rozglądałem się i jak na razie moim faworytem jest seat ibiza rocznik około 2003-2004, ale może ktoś znajdzie fajnego i atrakcyjnego konkurenta.

Słuchajcie co do koloru... no podobają mi się czarne, grafitowe,srebrne, ewentualnie jakiś granat, złotawy... Wyposażenie, elektryczne szyby i klima obowiązkowo.

Chciałbym poznać również opinię co do jednostki napędowej i mocy.
Ja jestem zwolennikiem silników dieslowych. Jeżeli chodzi o Ibizę to szukałem tylko i wyłącznie 1.9 tdi 100km lub 130km MAX przejechane 190tys km.co sądzicie ??
kubbson21
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 08 2013
Auto: Nie mam

24 Wrz 2016, 23:13

Jeśli użytkowane głównie po mieście to odpuść sobie diesla, bo taka jazda nie sprzyja tej jednostce, benzyna się lepiej odnajduje w takich warunkach.
tomekdk

25 Wrz 2016, 10:36

kubbson21 napisał(a):Ja jestem zwolennikiem silników dieslowych. Jeżeli chodzi o Ibizę to szukałem tylko i wyłącznie 1.9 tdi 100km lub 130km MAX przejechane 190tys km.co sądzicie ??

a co tu sądzić... Masz durne Januszowe wymogi, czyli diesel i to w małym aucie, który jest idiotycznym połączeniem oraz przebieg do MAX 190tys., który spowodował patologię na naszym rynku z kręceniem.
Powyżej 200tys. się zepsuje czy będzie wstyd?
Myślisz, ze ktoś kupił diesla aby nim jeździć rocznie 15tys. km? Na prawdę ludzie są tacy naiwni, że w to wierzą?
Po co Ci klekot w takim małym samochodzie?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010