Co polecacie w sedanie do 40 tysiecy

23 Sty 2024, 12:17

Witam, w końcu po dlugim czasie decyduje sie na zakup samochodu, nie mam za duzych wymagan, najlepiej sedan, w miare dobrze zbierajacy sie, diesel/benzyna bez znaczenia. Nie znam sie na motoryzacji dlatego prośba do was o polecenie czegos rozsadnego. Pozdrawiam

W ogole czy jest sens patrzec na forda mondeo mk5 w sedanie majac taki budzet?
Orzech99
Obserwowany

23 Sty 2024, 17:00

Orzech99 napisał(a):diesel/benzyna bez znaczenia.
Tak bez znaczenia to nie jest bo koszty serwisowania diesla mogą być bardzo duże chyba że to nie ma dla Ciebie znaczenia. Myślę jednak ze powinieneś jeszcze napisać w jakich warunkach, na jakich dystansach będziesz eksploatowal to auto. Wtedy będzie można coś tu bardziej podpowiedzieć.

Czy to ma być manualna skrzynia biegów czy też automatyczna?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Sty 2024, 20:31

Rokiko napisał(a):
Orzech99 napisał(a):diesel/benzyna bez znaczenia.
Tak bez znaczenia to nie jest bo koszty serwisowania diesla mogą być bardzo duże chyba że to nie ma dla Ciebie znaczenia. Myślę jednak ze powinieneś jeszcze napisać w jakich warunkach, na jakich dystansach będziesz eksploatowal to auto. Wtedy będzie można coś tu bardziej podpowiedzieć.

Czy to ma być manualna skrzynia biegów czy też automatyczna?

Dzieki za sprostowanie, 30km dziennie do pracy, w dluzsze trasy nie jezdze, o skrzyni zapomnialem napisac, tylko manualna.
Orzech99
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...