REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Markuso napisał(a):Czy istnieją jeszcze jakieś modele, dostępne w PL jako nowe, które spełniałyby moje wymagania, czy zostają full size ze Stanów?
tutaj głównie myślę o Japończykach na rynek USA, bo typowo amerykańskie produkty wydają się takie "chamskie" i w pewnym sensie to chyba niejako zabudowane wersje pickupów?szybki napisał(a):Co do aut z USA jest to pozytywna myśl.
Markuso napisał(a):innej beczki - zakładając, że zdecyduję się np na Lexusa nieoferowanego w Polsce (w oko wpadł mi jakiś nowy model TX, lub bardziej klasyczny LX). Czy jest możliwość zamówienia takiego modelu przez polską centralę i czy wtedy będzie respektowana gwarancja?
Markuso napisał(a): Swego czasu śledziłem, choć dość pobierznie, perypetie pewnego motocelebryty z pewnym importerem samochodów amerykańskich i chciałbym jednak uniknąć podobnych sytuacji.
TX ma chyba dużo wspólnego z nowym RX (włącznie z tym nowym automatem), a ten podobno jest średni, jeśli dobrze kojarzę to nie za dobrze zmienia biegi. Rama nie jest dla mnie czymś, co przechyli szalę, do ciorania z przyczepą (i wyciągania traktorów sąsiadów z pola po wiekszych opadachszybki napisał(a):Dla mnie lx ma ugruntowaną pozycję rynkową. TX to nowoßć. Wydaje mi się że są róźne nadwoziowo (rama vs nadw. smonośne).
cenne info, choć po wstępnym researchu zastanawiam się, czy jednak nie odpalę LX, bo dodatkowe fotele wydają się być trochę zydelkami. Ogólnie nie oczekuję możliwości regularnego transportu gości o wymiarach Schaque'a O'Neila, wystarczy możliwość przewiezienia kogoś o wzroście ok 180cm, jednak obawiam się o długość siedzisk w 3 rzędzieszybki napisał(a):Co do zakupu w PL to moja koleżanka zamawiała przez lexa PL nowego Lx 3 lata temu i miała 100% gwarancji.
oczywiście to by wszystko ułatwiło, ale auto będzie brane w leasing, a nie za bardzo mam czas i ochotę bawić się leasingowanie używkiszybki napisał(a):Mimo tej gwarancji i tak zastanowił bym się nad kupnem używki z minimalnym przebiegiem z aukcji. Dużo kasy zaoszczędzone tym bardziej że lx + silnik V8 jest bardzo trwałá opcją.
lubię go sobie włączyć dla odstresowania, choć treści nie przyswajamszybki napisał(a):Ten Pan robi show i to dosyć nieudolnie więc równie dobrze możesz powiedzieć że będziesz handlować starymi autami bo w TVN oglądałeś "wojny samochodowe"