Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
sphinx1969 napisał(a):Nie chciałbym urazić nikogo, zwłaszcza miłośników marki Chevrolet(...) Gdy tak patrzę na te plastikowe zabawki typu Daewo Matiz i widzę na tym logo Chevroleta to aż mnie skręca(...) co się dzieje z Chevroletem?
Pat69 napisał(a):Hello, Panowie - powiedzcie mi czy wasz Cruze ma taka obudowę na akumulatorze jak tutaj na fotce:[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[/URL][Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[/URL]
...czy raczej bez - prosze o info - może mam trzaski, ale po wizycie w ASO - wiecie jak jest mam wrażenie, że czegos brakuje pod maską
pozdrawiam
nimitz napisał(a):Witam.
Niedawno kupiłem Chevroleta Cruze 1,8 LS+ z pakietem premium.
Jeździ się bardzo przyjemnie. Mam do Was pytanie, czy ktoś zamawiał i zamontował u siebie w aucie zestaw NAVI 7'' z BT ściągany z Chin?
http://www.alibaba.com/product-gs/39712 ... rolet.html
Widzę, że u nas oferują takie zestawy za grubo ponad 2000zł.
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jakości tego typu sprzętu i ew. łatwości instalacji?
smarekxy napisał(a):Pat69 napisał(a):Hello, Panowie - powiedzcie mi czy wasz Cruze ma taka obudowę na akumulatorze jak tutaj na fotce:[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[/URL]
...czy raczej bez - prosze o info - może mam trzaski, ale po wizycie w ASO - wiecie jak jest mam wrażenie, że czegos brakuje pod maską
pozdrawiam
Witam!
Co prawda mam nieco inny silnik [Diesel- tu chyba jest benzynka?], ale obudowę akumulatora mam taką jak na zdjęciu poniżej, tzn cały akumulator zabudowany, nie widać klem na elektrodach... Jeśli wydaje Ci się, że czegoś brakuje - to może być, że tej obudowy... Z salonu się wyjeżdża Z NIĄ.
Pozdr.
Pat69 napisał(a):smarekxy napisał(a):Pat69 napisał(a):Hello, Panowie - powiedzcie mi czy wasz Cruze ma taka obudowę na akumulatorze jak tutaj na fotce:[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[/URL]
pozdrawiam
Witam!
Co prawda mam nieco inny silnik [Diesel- tu chyba jest benzynka?], ale obudowę akumulatora mam taką jak na zdjęciu poniżej, tzn cały akumulator zabudowany, nie widać klem na elektrodach... Jeśli wydaje Ci się, że czegoś brakuje - to może być, że tej obudowy... Z salonu się wyjeżdża Z NIĄ.
Pozdr.
dzięki za odpowiedź! diesle bankowo wszystkie mają tą obudowę wszędzie, ale z benzynami może być inaczej - ciekawe, że wszystkie zachodnie zdjęcia silnika benzynowego maja ta obudowę, a zdjecia z Polski nie - chyba, że do zdjęc ją zdejmują, żeby było widać akumulator mam dalej trzaski, że była jednak ta obudowa i po prostu się zapytam, czy gdzieś w ASO nie została - to stary numer wszystkich mechanikow - zapominaja ja założyć.
p.s. to zdjęcie silnika z obudowa akumulatora z zachodniego forum - niby ten sam model 1.8, a po prawej stronie od obudowy silnika jest taka rura, której na zdjęciu z polskiego salonu (bez obudowy akumulatora) nie ma tak jak w moim - ktoś się tutaj zna i wie co to może być - pytam tak z ciekawości
Z drugiej strony po co by obudowe zdejmowali jak byłem w sprawie hamulców - tak przy okazji - dziwna sprawa - niesamowicie piszczą - uwaga tylko przy hamowaniu przy skręcie tyłem - tylne koła - przeczyścili - skasowali mnie, bo to sprawa nie objęta gwarancją i... dalej piszczą masakrycznie przejechalem dopiero 12 tys.
inna wada - przestał się otwierać z klamki bagażnik - poszedł mikrostyk - facet w ASO powiedział, ze to juz trzeci Cruze z takim numerem
ktoś ma jakieś jeszcze przygody? poza tym wszytskim jestem maksymalnie zadowolony z auta
smarekxy napisał(a):Pat69 napisał(a):smarekxy napisał(a):Pat69 napisał(a):Hello, Panowie - powiedzcie mi czy wasz Cruze ma taka obudowę na akumulatorze jak tutaj na fotce:[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[/URL]
pozdrawiam
Witam!
Pozdr.
dzięki za odpowiedź! diesle bankowo wszystkie mają tą obudowę wszędzie, ale z benzynami może być inaczej - ciekawe, że wszystkie zachodnie zdjęcia silnika benzynowego maja ta obudowę, a zdjecia z Polski nie - chyba, że do zdjęc ją zdejmują, żeby było widać akumulator mam dalej trzaski, że była jednak ta obudowa i po prostu się zapytam, czy gdzieś w ASO nie została - to stary numer wszystkich mechanikow - zapominaja ja założyć.
p.s. to zdjęcie silnika z obudowa akumulatora z zachodniego forum - niby ten sam model 1.8, a po prawej stronie od obudowy silnika jest taka rura, której na zdjęciu z polskiego salonu (bez obudowy akumulatora) nie ma tak jak w moim - ktoś się tutaj zna i wie co to może być - pytam tak z ciekawości
Z drugiej strony po co by obudowe zdejmowali jak byłem w sprawie hamulców - tak przy okazji - dziwna sprawa - niesamowicie piszczą - uwaga tylko przy hamowaniu przy skręcie tyłem - tylne koła - przeczyścili - skasowali mnie, bo to sprawa nie objęta gwarancją i... dalej piszczą masakrycznie przejechalem dopiero 12 tys.
inna wada - przestał się otwierać z klamki bagażnik - poszedł mikrostyk - facet w ASO powiedział, ze to juz trzeci Cruze z takim numerem
ktoś ma jakieś jeszcze przygody? poza tym wszytskim jestem maksymalnie zadowolony z auta
Piszczenie hamulców to - na mój prosty łebek - twarde klocki hamulcowe, które w jednym miejscu się "zapiekły". W niczym to nie przeszkadza poza tym, że piszczy. Proponuję wyjąć klocki, przetrzeć powierzchnię papierem ściernym i na jakiś czas pomoże.
A co do zamka bagażnika - ja miałem to samo niestety. Wymienią na gwarancji, tylko na tę część trzeba czekać z tydzień, bo Chevrolet nie ma centralnego magazynu w Polsce, tylko muszą sprowadzać części z Holandii chyba...
A co do tej obudowy akumulatora - to już sam nie wiem, czy powinna być, czy nie.. Chyba, że na tych zdjęciach jest specjalnie zdjęta, a tak w ogóle to powinna być założona?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki CHEVROLET. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne CHEVROLET