Co sądzicie na ten temat?

27 Lis 2008, 12:00

Witam wszystkich,
znalazłam w internecie firmę,która zajmuje się oklejaniem aut...Elfuego...jednak,aby podpisać z nimi umowę należy najpierw uiścic opłatę...i to całkiem sporą...zastanawiam się nad tym,bo trochę grosza by wpadło co miesiąc...jednak boję się że wpłacę a oni za chwilę się zwiną...
oferują też zakup auta za ich pośrednictwem...szczerze mówiąc to Hyundai nie bardzo mi odpowiada a tylko taką markę oferują...wezmę kredyt na 50-60tys a oni się zwiną...
co sądzicie na ten temat,macie kogoś kto w tym siedzi bądź kogoś kto ma z nimi podpisaną umowę???
kopciuszek-33
Nowicjusz

27 Lis 2008, 15:19

Przed podpisywaniem umowy nie należy nic wpłacać.Możesz wpłacić kasiurę,a później okaże się,że coś tam coś tam.Jak idziesz do sklepu,to najpierw płacisz za zakupu,a później kupujesz,czy odwrotnie?Na firmę nalezy patrzeć bardzo ostrożnie,ponieważ jest założona w zeszłym roku i wg KRS-u jest to 25 wrzesień.Co ciekawe,w KRS jako prezes zarządu występuje ktoś o ciekawie brzmicym imieniu i nazwisku - Suba Imre.No i jest to Spółka z o.o.
Ale zawsze można napisać do firmy maila i dokładnie zapoznać się z warunkami umowy.Jak nie będą chceili przysłać,bądz będą kombinować,żeby zadzwonić,a odpowiedzą na wszystkie pytania,to oznacza,że coś knują.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lis 2008, 08:41

zaczerpnęlam wiedzę na ten temat w internecie,dzwoniłam oraz odwiedziłam biuro osobiście.Siedzą tam dwie miłe panie...szef...pytalam jakiej jest narodowości(Węgier).Zostałam o wszystkim poinformowana należycie,dano mi umowę do poczytania i namawiano do zakupu auta za ich pośrednictwem...całkiem przekonywaująca oferta...jednak ja zaciagne kredyt na powiedzmy 50tys,dam okleic autko reklama,a oni się zwiną...nie ma tu zadnego pewniaka...sp.zoo.odpowiada kapitalem zakladowym a co oni tam maja ..3 komputery,xero..??a pewnie juz maja spora grupe klientow...

Jest ktos kto zna ten temat a najlepiej ma podpisana z nimi umowe??
miniak1
Nowicjusz

29 Lis 2008, 00:26

Szczerze mówiąc zastanawiałem się nad tą reklamą na samochodzie, ale zrezygnowałem jak zobaczyłem jakie są opłaty. Jak dla mnie nie opłacalne.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Lis 2008, 15:54

Wg mnie,to firma szuka łatwej kasy i szuka naiwniaków.Już samo stwierdzenie,że uszkodzenie reklamy będzie naprawiane na koszt właściciela...Wystarczy,że ktoś specjalnie lub na złość uszkodzi naklejkę i przy okazji lakier.Nie dość,że za własne pieniądze będzie trzeba naprawić reklamę,to jeszcze malować autko...Ciekawe jakie są warunki umowy.Firma milczy...Mają więc coś do ukrycia i liczą,że klient nie będzie wgłębiał się w umowę,tylko "rzuci okiem" i podpisze.A później są niespodzianki...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Lut 2009, 15:00

ta firma istnieje od ponad roku i sie trzyma, jest mozliwosc zakupu auta za jej posrednictwem..kupujesz nowe auto badz uzywane a firma splaca raty w wysokosci 400-700zl miesiecznie za wozenie reklamy
miniak1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Akumulator (nie)całkowicie bezobsługowy
    Wielu sprzedawców akumulatorów po dziś dzień spotyka się z zapytaniami ze strony klientów czym tak naprawdę jest akumulator bezobsługowy oraz czy akumulator zamontowany w ich samochodzie jest bezobsługowy? ...

21 Lut 2009, 10:32

Oferta dla mnie jest super interesująca...jeżeli mają mi spłacać połowe raty za samochód to czemu nie? Tylko co sie właśnie stanie jak reklama się zedrze albo w ogóle jak oni to sprawdzą, że jeżdze tym samochodem? Pewnie sprawdzaja licznik po miesiącu czasu albo coś :P
darkfurby
Nowicjusz

24 Lut 2009, 15:26

Darkfurby jesli marzy ci sie nie sypianie po nocach w przyszlosci,i chcesz by nie smakowało ci nawet piwo ktore teraz tak uwielbiasz to nie słuchaj szczerych i madrych rad , tylko wplacaj im kasiare!Potem bedziemy pisac znow o Jeleniach! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Lut 2009, 15:28

Przepraszam to tyczyło sie Kopciuszka! :?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

27 Lut 2009, 02:31

Witam z tego co się oriętuje to nie jest to takie proste radzę sprawdzić to umowę za nim podpiszesz u jakiegoś prawnika ,bo chyba musisz co miesiąc wyjeżdżić określoną ilość kilometrów i to nie jest moło i nie ważne czy auto Ci się zepsuło czy nie .Wydaje mi się że oni liczą na łatwą forsę ,lepiej dobrze sprawdż taką ofertę pozdro.
skoczek
Nowicjusz

Miejscowość: Borgarnes.is

17 Mar 2009, 13:03

słuchajcie ja kupilam autko i jestem zadowolona:), płacą mi co miesiąc 700zł, i ta suma prawie pokrywa moja miesięczną ratę kredytu. I tak musiałem kupić, a jak nawet będą płacić 0,5 roku to dostanę 4,200zł, a tak to nie miałbym nic i dostaję tylko za to że jeżdżę z nalepkami.
Jak w danym dniu przyjechac nie mogę to nie ma problemu zebym przyjechała za dzień czy dwa.
kopciuszek-33
Nowicjusz

17 Mar 2009, 13:19

na pewno gdzieś jest haczyk. A na kogo jest auto zarejestrowane? może być tak, że jak firma straci płynność, to komornik zgłosi się po pojazdy, bo coś tam nie było dograne. Wg mnie wszystkie firmy które wymagają wpłacenia jakichś pieniedzy (tzw. kaucja) to są zwykli oszuści. Jako 18latek dałem się naciągnąć podobnej fimie, z tym że się skończyło się na 200 zł "kaucji" za "materiały biurowe". Nauczka. W tej chwili mam już kilka firm za sobą i każda szanująca się firma takie sprawy jak telefony, laptopy czy samochody dostarczała mi bez "opłat". Stanowczo odradzam układy z "opłatami" z waszej strony. W kapitalizmie nie ma nic za darmo.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

17 Mar 2009, 14:54

kopciuszek-33 napisał(a):słuchajcie ja kupilam autko i jestem zadowolona:), płacą mi co miesiąc 700zł, i ta suma prawie pokrywa moja miesięczną ratę kredytu. I tak musiałem kupić, a jak nawet będą płacić 0,5 roku to dostanę 4,200zł, a tak to nie miałbym nic i dostaję tylko za to że jeżdżę z nalepkami.
Jak w danym dniu przyjechac nie mogę to nie ma problemu zebym przyjechała za dzień czy dwa.

Namyśl się, czy podajesz się za mężczyznę, czy kobietę oszuście piep...ny!
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Mar 2009, 21:09

Przepraszam,że się wtrącę ale Dishman to następny bystry Gość na tym forum,ja dostrzegłem też ten niuans ale do głowy by mi nie przyszło to co tobie Dishman,byc może uchronisz tym wielu ludzi przed kaszaną! :wink: :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

17 Mar 2009, 21:23

ciekawe czy ten je*** oszust napisze tutaj jeden post czy spieprzy.co za gnój.dzieki kolego za czujnosć.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk