Co sądzicie o alkomobilajzerze?

06 Lut 2015, 19:27

A co sądzicie o alkomobilajzerze? Czy toś takiego powinno być standardem w autach?
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

07 Lut 2015, 19:00

bpa napisał(a):A co sądzicie o alkomobilajzerze? Czy toś takiego powinno być standardem w autach?

Uważam, że jak najbardziej i jak najszybciej powinno to zostać wprowadzone.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Lut 2015, 16:21

Ciekawe jak to się sprawdza w praktyce, podobno w niektórych krajach już to zostało wprowadzone, może najpierw wprowadzą takie coś do środków transportu miejskiego itp. Jestem za.
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

08 Lut 2015, 21:33

Ostatnio w tv poruszyli ten temat. Moim zdaniem pomysł z alkomobilajzerami ma sens, zwłaszcza dla osób karanych juz wcześniej za jazdę po alkoholu. Chociaz uważam, ze każdemu może się zdarzyć (nie usprawiedliwiam) i każdy samochód takie coś powinien mieć.
jakataka
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

13 Mar 2015, 10:06

Niezły pomysł, może paru idiotów by żyło do tej pory, gdyby mieli taki sprzęt wmontowany.
jogorek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: bmw e46 320d

13 Mar 2015, 10:24

jogorek napisał(a):może paru idiotów by żyło do tej pory, gdyby mieli taki sprzęt wmontowany.

Idioci jak idioci. Ale ilu ludzie niewinnych zginęło przez tych idiotów....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z9 Convertible 2000
    Projekt BMW Z9 Convertible skupia się przede wszystkim wokół wnętrza, które ma ułatwiać podróżowanie i pozwolić kierowcy skoncentrować się na wykonywaniu podstawowych zadań poprzez wykorzystanie technologii ...

13 Mar 2015, 14:17

nic to nie da ;)
jeśli będzie na dmuchanie dmuchnie pasażer albo ktoś cobie nadmucha balon wcześniej potem tylko spuści (pomysłowość ludzka nie zna granic), jeśli będzie wykrywało stężenie alko w pojeździe to szyb nie umyjesz :mrgreen: i tak w koło macieju, poza tym przerzucanie na kierowce obowiązku kontroli organów do tego stworzonych i przerzucanie za tym obciążeń finansowych nie jest już takie fajne,
ciekawe czy będziecie tacy szczęśliwi jak będziecie musieli kupić alkomat z homologacją i jeździć co 3 miesiące na jego kalibracje :mrgreen: bezsens, a nie homologowane nie mają sensu bo tak stanowi prawo i tyle,
dlaczego mam płacić za coś co dla mnie jest niepotrzebne, nie jeżdżę po alko, więc czemu mam płacić dużą kasę za gadżet który, dla mnie sensu nie ma?
ogólnie jestem za wzmocnieniem kontroli a nie obciążaniem kierowców,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)