Co sądzicie o felgach hybrydowych?

31 Sty 2013, 12:16

Ostatnio słyszałam o pojawieniu się na runku felg hybrydowych. :shock: Czy ktos wie coś na ich temat? Podobno to alternatywa dla felgi aluminiowej??
kisiola
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 01 2004
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Skoda Octawia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

25 Lut 2013, 15:36

A to nie są te felgi stalowe robione pod kształt kołpaków, które wyglądają jak alu?
kolorowy
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: renault
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2008

27 Lut 2013, 10:37

Nie , to felgi stalowe z designem felgi aluminiowej. Przy naszym stanie dróg są super alternatywą dla alu, napewno je kupie na wiosnę.Cena od 220 zł, jest :ok: Znalazłam takie na stronie http://www.alcar.pl/83763_PL.htm Pozdrawiam :D
kisiola
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 01 2004
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Skoda Octawia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

18 Mar 2013, 20:15

Hybrydowe czyli taki miks tradycyjnych stalowych felg i alufelg. Zwykle są tańsze, mają ciekawe wzornictwo. Są wytrzymalsze od alufelg ale nimi nie są. Myślę że są ciekawą alternatywą. Wiadomo są gusta i guściki. :) :)
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...