Co sądzicie o Peugeot 207 , 2007 rok!

26 Mar 2017, 16:06

Witam , Pisze do was z wielką prośbą , Moja mama chce kupić Peugeota 207 5d rocznik 2007 z silnikiem 1.6 ( Nie wiem który pytanie też do was podobno dobry silnik z 8 zaworami nie znam nazwy poniewaz sie na tym nie znam + LPG na 10 lat podpisane ) Auto jest sprowadzane z francji od dobrego znajomego który nie sprowadzał nigdy żadnego syfu, Auto było przebadane i wszystko działa przegląd od kopa , sprawdzone przez mechanikow nigdy nie bite i tak dalej , Auto ma 150 tyś przebiegu nie jest cofane , Wszystkie papiery z francuskich salonów itd są uzupełnione jak te od gazu i tak dalej i tak dalej , Cena to 15 tysiecy złotych , Nie jestem zwolennikiem francuskich samochodów wręcz ich nienawidze i próbuje go mamie odradzić ale pytanie do was , Czy jest to warte swojej ceny ?
Kuzma98
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 04 10 1996
Auto: Nie mam

26 Mar 2017, 20:08

Kuzma98 napisał(a):Auto jest sprowadzane z francji od dobrego znajomego który nie sprowadzał nigdy żadnego syfu, Auto było przebadane i wszystko działa przegląd od kopa , sprawdzone przez mechanikow nigdy nie bite i tak dalej , Auto ma 150 tyś przebiegu nie jest cofane , Wszystkie papiery z francuskich salonów itd są uzupełnione jak te od gazu i tak dalej i tak dalej
Jaka piękna historia :mrgreen: słuchaj ja na stałe mieszkam we Francji i znam ich podejście do aut. Traktują to jako środek transportu nie dbając o stan auta. Co prawda są zaostrzone wymagania na kontroli technicznej ale naprawiają w aucie coś dopiero jak trzeba. Tak samo jest że sprzedażą puki jeździ i przechodzi kontrolę techniczna to dobijają auto do końca i potem do sprzedania. Druga sprawa
Kuzma98 napisał(a):z silnikiem 1.6 ( Nie wiem który pytanie też do was podobno dobry silnik z 8 zaworami
nie było wersji 8 zaworowej wszystko 16v a trzecia sprawa
Kuzma98 napisał(a):Auto ma 150 tyś przebiegu
Francuzi nie kupują auta żeby w niedzielę do kościoła jeździć. To jest zachód tutaj się użytkuje a nie na niego patrzy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Mar 2017, 17:26

Francuzi nie kupują auta żeby w niedzielę do kościoła jeździć. To jest zachód tutaj się użytkuje a nie na niego patrzy.

207 z benzyniakiem, idealne auto do nabijania kilometrów
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

28 Mar 2017, 19:42

Racja ten silnik to jednak 1.4 8v , To ja już nie wiem co mam robić szczerze hahahah
Kuzma98
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 04 10 1996
Auto: Nie mam

28 Mar 2017, 20:18

matka ma takiego króla lwa już od dłuższego czasu :D Z tego co wiem to zachwala, o dziwo nic się nie psuje, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Tylko lać i jeździć :D
Edan
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 09 2014
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Honda Civic VI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...
    Lexus UX 250h E-Four - kompaktowy SUV
    UX to nowy kompaktowy SUV Lexusa, oferowany m.in. z napędem hybrydowym z silnikiem 2,0 l o łącznej mocy 184 KM. Auto powstało na platformie GA-C. Wersja 4x4 z elektrycznym układem E-Four zużywa według pomiaru WLTP od 5,8 ...