Peugeot 307 cc czy warto kupić ?

01 Kwi 2017, 00:02

Witam

Jestem zainteresowany kupnem peugeot 307 cc , chciał bym sie cos się o nim więcej dowiedzieć .

Po pierwsze czy prawda że silniki dobrze znoszą prace na LPG , i który silnik najlepszy ?

Po drugie czy lepsza jest skrzynia manualna czy może automat

Po trzecie na co zwracać uwagę przy zakupie

I chyba ostatnie czy w czwórkę da się w miarę tym jeździć

Z góry dziękuję za odpowiedz
ernest1381
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 2016
Auto: Nie mam

01 Kwi 2017, 00:31

Jeśli mógł bym prosić opinie takich aut jak citroen c4 I coupe , renault megane cc lub heczbeka albo jakieś inne ciekawe propozycje tak do 15 tyś
ernest1381
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 2016
Auto: Nie mam

01 Kwi 2017, 22:51

ernest1381 napisał(a):Po pierwsze czy prawda że silniki dobrze znoszą prace na LPG , i który silnik najlepszy ?
tak. Celuj w 2.0
ernest1381 napisał(a):Po drugie czy lepsza jest skrzynia manualna czy może automat
zależy od Twoich preferencji, choć w kruzingowym cabrio automat byłby nawet na miejscu
ernest1381 napisał(a):Po trzecie na co zwracać uwagę przy zakupie
szczelność dachu, stan elementów konstrukcyjnych nadwozia (ważne w każdym aucie, ale w cabrio szczególnie), podłączenie pod kompa, czy elektro nie świruje - tutaj jest pewna kwestia, bo za 15k możesz mieć 307 w haczu z końcówki produkcji, ale nie wiem jak te ceny mają się do CC, bo nie interesowałem się rynkiem tego typu aut. Generalnie jednak po lifcie auto zostało poprawione tu i ówdzie
ernest1381 napisał(a):czy w czwórkę da się w miarę tym jeździć
tu trochę zbyt ogólnie, bo to zależy od tego, jak wysokie osoby podróżują z przodu i jak wysocy będą pasażerowie na tył. Dla ludzi normalnych wymiarów jest znośnie
ernest1381 napisał(a):Jeśli mógł bym prosić opinie takich aut jak citroen c4 I coupe , renault megane cc lub heczbeka albo jakieś inne ciekawe propozycje tak do 15 tyś
znów zbyt ogólnie, bo dla mnie ciekawy jest np Renault Avantime, a dla innego Wartburg kombi
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najpierw kierunkowskaz, potem hamowanie
    Obok braku sygnalizowania kierunkowskazem planowanego manewru, podstawowym błędem wielu kierowców jest nieodpowiedni moment włączenia kierunkowskazu. Zarówno zbyt wczesne, jak i zbyt późne sygnalizowanie ...