Peugeot 307 cc czy warto kupić ?

31 Mar 2017, 23:02

Witam

Jestem zainteresowany kupnem peugeot 307 cc , chciał bym sie cos się o nim więcej dowiedzieć .

Po pierwsze czy prawda że silniki dobrze znoszą prace na LPG , i który silnik najlepszy ?

Po drugie czy lepsza jest skrzynia manualna czy może automat

Po trzecie na co zwracać uwagę przy zakupie

I chyba ostatnie czy w czwórkę da się w miarę tym jeździć

Z góry dziękuję za odpowiedz
ernest1381
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 2016
Auto: Nie mam

31 Mar 2017, 23:31

Jeśli mógł bym prosić opinie takich aut jak citroen c4 I coupe , renault megane cc lub heczbeka albo jakieś inne ciekawe propozycje tak do 15 tyś
ernest1381
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 2016
Auto: Nie mam

01 Kwi 2017, 21:51

ernest1381 napisał(a):Po pierwsze czy prawda że silniki dobrze znoszą prace na LPG , i który silnik najlepszy ?
tak. Celuj w 2.0
ernest1381 napisał(a):Po drugie czy lepsza jest skrzynia manualna czy może automat
zależy od Twoich preferencji, choć w kruzingowym cabrio automat byłby nawet na miejscu
ernest1381 napisał(a):Po trzecie na co zwracać uwagę przy zakupie
szczelność dachu, stan elementów konstrukcyjnych nadwozia (ważne w każdym aucie, ale w cabrio szczególnie), podłączenie pod kompa, czy elektro nie świruje - tutaj jest pewna kwestia, bo za 15k możesz mieć 307 w haczu z końcówki produkcji, ale nie wiem jak te ceny mają się do CC, bo nie interesowałem się rynkiem tego typu aut. Generalnie jednak po lifcie auto zostało poprawione tu i ówdzie
ernest1381 napisał(a):czy w czwórkę da się w miarę tym jeździć
tu trochę zbyt ogólnie, bo to zależy od tego, jak wysokie osoby podróżują z przodu i jak wysocy będą pasażerowie na tył. Dla ludzi normalnych wymiarów jest znośnie
ernest1381 napisał(a):Jeśli mógł bym prosić opinie takich aut jak citroen c4 I coupe , renault megane cc lub heczbeka albo jakieś inne ciekawe propozycje tak do 15 tyś
znów zbyt ogólnie, bo dla mnie ciekawy jest np Renault Avantime, a dla innego Wartburg kombi
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Volvo XC40 - najmniejszy SUV w ofercie Volvo
    Nowe XC40 to najnowszy i najmniejszy model SUVa oferowany przez szwedzki koncern samochodowy, a przy tym także najtańszy. Dla wielu jest to także jeden z najfajniejszych samochodów, jakie Volvo mogło wyprodukować. ...
    Za kierownicą w Dacia Jogger
    Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona ...