Co sądzicie o TATA?

04 Lut 2009, 17:19

rex napisał(a):Same pieniądze nie załatwiłyby wszystkiego. To była trudna operacja.
A ich lekarze nie ustępowali europejskim. Tylko w jednym sie różnili oni mieli pieniadze.

Ty czytasz to co piszesz? W 1 zdaniu piszesz, że pieniądze to nie wszystko, w 2-gim że to trudna opercja, w 3-cim, że ich lekarze nie różnią się od europejskich, a w 4-tym, że różnią się w sumie tylko jednym mają kasę.
Wychodzi z tego, że 4-te zdanie przeczy 1-wszemu. Jeżeli bowiem taką operację można zrobić w Europie, bo w Europie też potrafią, to jedynym problemem były pieniądze, a twierdzisz coś zupełnie odwrotnego w 1-wszym zdaniu.
O co tu w końcu chodzi?

Czyżby? Znajomy ma Citroena Berlingo, ma już go ze trzy lata. Farba schodzi mu z plastików. Dwie rózne sprawy fakt w Matizie nie schodziła.

Albo ścieme walisz na maksa, albo masz sklerozę:
rex napisał(a):Jak dla mnie plastiki czy w Corsie czy Daewoo, czy nawet Citroenie sa podobnej jakosci, tak samo sie zużywaja i sa tylko plastikami.

Najpierw napisałeś, że plastiki w Citroenie są podobnej jakości co w Daewoo i tak samo się zużywają, bo tak Ci było wygodnie napisać, a kiedy trzeba było wykazać różnicę na korzyść auta koreańskiego, to napisałeś, że plastiki w Citroenie są względem tych w Daewoo do dupy!

I na deser, dlaczego gdy ja piszę o C5, Ty wyskakujesz z Berlingo. To dwa różne auta, nie wiesz o tym?

Ale tak samo żenujący poziom stylistyki i podawania informacji.

Co nie zmienia faktu, że nie są gazetami... .

I tak samo jak Twój post w którym sugerowałes ze Inidca sie zepsuła dziennikarzowi pod stacja benzynowa. Widocznie Twoje nastawienie przysłania Ci aby poczytac to co pisza uzytkownicy tych samochodów.
Jestes smieszny jezeli uwazasz ze ktoś wydaje kase na auto a potem je chwali bo inaczej mu nie wypada.

Wiem tyle, że na forum Alfy zachwalają Aflę, na forum 206-tki zachwalają 206-tkę. Dlaczego tak jest, to już sobie poszukaj info na ten temat.

Spróbuj rozróżnic ziarno wśród plew.

Spróbuj się zdecydować, czy plastiki w Citroenie są dobre, czy złe.
Ostatnio edytowany przez Dishman, 26 Paź 2009, 15:44, edytowano w sumie 1 raz
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 22:22

Tata będzie miała swoich klientów, bo jest to dobry produkt za nieduze pieniądze. Ma w innych krajach Europy swoje miejsce znajdzie i w Polsce. A czy jest tego warta? Ma wiele zalet, o których już przekonali sie użytkownicy tych aut. I oni będa najepsza reklama.
A przy okazji. Oto jedna z zalet Taty.
To prawdziwe auto do którego może nie koniecznie pasuje garnitur i lakierki, no ale to zabawa dla innego typu factów. :lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Wr96XRnjcp4[/youtube]
rex
Nowicjusz

05 Lut 2009, 23:16

To może i ja się dołączę do dyskusji. Poczytałem wasze posty i przyznam, że będę obstawał za tym co pisze kolega rex. Ale dodam tez coś od siebie. Zacznę może od sprzedaży. Według danych Tata przez ok 3 - 4 miesiące działalności sprzedała w Polsce 168 aut, to jest o niecałą połowę mniej, niż Ssangyong przez cały poprzedni rok i dodam że ta marka gości już dosyć długo na naszym rynku, a Tata przy debiucie może się pochwalić takim wynikiem. Co do testów, moim zdaniem są mało obiektywne. Liczą się wypowiedzi użytkowników, bo redaktorzy gazet sami nie wiedzą czego oczekiwać, jak wogle umieją sie obsługiwać nimi ( przykład z immobilajzerem ). Jak już ktoś pisał na forum Taty, do ktorego link był podany wczesniej, redaktorzy zachowują sie tak, nie tyle sami od siebie co może jest im to narzucane, bo nie oklamujmy się ( o tym też już była mowa ) najpopularniejsze pismo motoryzacyjne w Polsce - testy zawsze, no prawie zawsze, wygrywa auto niemieckie. Dlaczego tak zjechali Tatę w teście? Dawali zdjęcia jakiś odstających plastików? Konkurencja nie śpi, a tanie auta wchodzą na rynek :) Mocno zainteresowany całą sytuacja wybrałem sie do salonu i poza niezbyt wygodną pozycją za kierownicą, więcej rzeczy - które można przeczytać w pismach - potwierdzić nie mogę, cała reszta wyglądała przyzwoicie, a odwiedziłem w ten dzień jeszcze kilka innych salonów i miałem porównanie chocby np do chevroleta. I zapewniam ze wolał bym kupić nową Tatę niż sprowadzonego bądz tez nie 3 - 4 latka, z którym nikt nie wie co się działo. Do tego pani w salonie potwierdziła ze chętnych nie brakuje, częsci dostępne i tanie, jak narazie nikt na nic sie nie skarży. Moim zdaniem Tata powtórzy scenariusz sprzed lat ( może nie w tak dużym stopniu ), gdy na nasz rynek weszły marki koreańskie.

Edit:
tutaj moim zdaniem bardziej obiektywny test Taty Xenon, jeśli nie wierzycie właścicielom, twierdząc, że wychwalaja swoje auta
Ostatnio edytowany przez Mado, 26 Paź 2009, 00:57, edytowano w sumie 1 raz
Mado
Nowicjusz

Miejscowość: Stronie Śląskie

06 Lut 2009, 12:19

Skoro kolega nie chce się zadeklarować, czy plastiki w Citroenie są w końcu lepsze, czy gorsze niż w Daewoo, to powiem jeszcze słówko o odwołaniu się do sukcesu Daewoo.

To prawda ta marka zdobyła u nas popularność, moim zdaniem z dwóch powodów:
1.Produkcja w Polsce,
2.Porównanie Lanosa z Polonezem. Nic dziwnego, że Poldek starcia nie wygrał.

Popatrzcie sobie na jakie auta przesiadają się teraz Polacy, na Chevrolety Aveo, czy na starsze Audi A6? Dlaczego kiedyś w większości potrzeby zaspokajał maluch, a teraz potrzeba ludziom wielkiego A6 w kombi?

Gusta się zmieniły. To co udało się Koreańcom nie musi udać się Hindusom.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 18:52

Skoro kolega nie chce się zadeklarować, czy plastiki w Citroenie są w końcu lepsze, czy gorsze niż w Daewoo, to powiem jeszcze słówko o odwołaniu się do sukcesu Daewoo.

Źle wywnioskowałeś z moich wypowiedzi. Wniosek był jeden i do jednych i do drugich można sie przyczepić. TAk samo jak i do montazu w citroenie w niektórych egzemplarzach.
To prawda ta marka zdobyła u nas popularność, moim zdaniem z dwóch powodów:
1.Produkcja w Polsce,
2.Porównanie Lanosa z Polonezem. Nic dziwnego, że Poldek starcia nie wygrał.

I tu znowu sie mylisz. Daewoo nie było produkowane w Polsce ale w Korei. Przynajmniej pierwsze kilka tysiecy. Potem dopiero ruszyła produkcja w Polsce, kiedy już te samochody sie same sprzedawały.
A wygrał z prostego wzgledu. Cena, wyposazenie, wygląd.
Co do Taty, wygląd samochodów nie odstaje. W końcu projektowali je Włosi, Francuzi.

Ale mam pytanie Dishman, powiedz czy widziałes na żywo te samochody? Byłes w jakimś salonie Taty? No powiedz szczerze. Bo wydaje mi sie ze auta te widziałes jedynie na zdjęciach i z opisu dziennikarzy 8)
rex
Nowicjusz

06 Lut 2009, 20:00

Widze że jesteś rex zachwycony nową marką więc jeśli jeszcze nie zakupiłeś to kupuj i dołącz do nielicznego jak narazie grona użytkowników. Tylko skończ opowiadać że Tata niczym nie ustępuje europejskim producentom.
pirlo333
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowca i narciarz w jednym stali domu
    Zadając pytanie: Co łączy kierowcę i narciarza? Pewnie większość osób odpowiedziałaby, iż łączy ich samochód, którym narciarze najczęściej docierają pod stok narciarski. Jednak obie te grupy mają ze sobą ...
    Audi Q2 wygrywa złoto w konkursie
    Kompaktowy SUV spod znaku czterech pierścieni zapewnił sobie najwyższe wyróżnienie w kategorii "Excellent Product Design – Transportation". "Audi Q2 zaskakuje niezależną stylistyką. To nie jest tylko mniejsza ...

06 Lut 2009, 20:07

Drogi rexie, możesz nam zdradzić czym jeździć???
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

06 Lut 2009, 21:31

rex napisał(a):Źle wywnioskowałeś z moich wypowiedzi. Wniosek był jeden i do jednych i do drugich można sie przyczepić. TAk samo jak i do montazu w citroenie w niektórych egzemplarzach.

Wniosek jest jeszcze inny. Twierdzę, że nie masz pojęcia o czym piszesz, bowiem w dyskusji ze mną gdy trzeba napisać, że plastiki w większości aut są podobne i podobnie się zaużywają to tak piszesz, ale jeżeli wygodniej będzie odpowiedzieć, że w Citroenie plastiki są do luftu, za to w Daewoo są super, to tak napiszesz i masz w nosie swoje własne wypowiedzi z poprzedniego dnia.
Krótko - jesteś niepoważny. Nie wiem jak wybrniesz z tej sytuacji, ale na insynuacje, że źle wywnioskowałem to ja za stary jestem.

I tu znowu sie mylisz. Daewoo nie było produkowane w Polsce ale w Korei. Przynajmniej pierwsze kilka tysiecy. Potem dopiero ruszyła produkcja w Polsce, kiedy już te samochody sie same sprzedawały.

Ja pierdziele i znowu to samo... . Najpierw, że pieniądze nie są najważniejsze, ale jedyne co odróżnia medyków Azjatów od Europejczyków to właśnie kasa, później, że plastiki w Citroenie są takie jak wszędzie, ale jednak gorsze, teraz, że Daewoo produkowali tylko w Korei, ale w Polsce jednak też.
Dobry jesteś, przedstawiasz dwa zupełnie inne stanowiska i to jest w sumie dobra metoda, bo zawsze możesz być przeciw i twierdzić, że mówiłeś coś innego.

A wygrał z prostego wzgledu. Cena, wyposazenie, wygląd.

Dodaj do tego kontekst, dodaj, że Daewoo było w miarę tanie, lepiej wykonane i z nowocześniejszym wyposażeniem, niż oferowane Poldki, których 10 lat temu było zdecydowanie więcej niż teraz. Tylko, że wtedy nie było tylu aut z Niemiec co teraz, nie było takiego wyboru. Obecnie za bardzo atrakcyjną kwotę dostaniesz auto używane mające opinię auta premium i wielu Polaków ma w nosie te ubogie, gorzej wyposażone nowe auta pokroju Daewoo i Chevroleta i Taty.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 22:27

Wniosek jest jeszcze inny. Twierdzę, że nie masz pojęcia o czym piszesz, bowiem w dyskusji ze mną gdy trzeba napisać, że plastiki w większości aut są podobne i podobnie się zaużywają to tak piszesz, ale jeżeli wygodniej będzie odpowiedzieć, że w Citroenie plastiki są do luftu, za to w Daewoo są super, to tak napiszesz i masz w nosie swoje własne wypowiedzi z poprzedniego dnia.

A gdzie to wyczytałeś w mojej wypowiedzi?
Moje wypowiedzi są konsekwentne i takie same. Problem ze chyba nie zrozumiałes ich.
Ja pierdziele i znowu to samo... . Najpierw, że pieniądze nie są najważniejsze, ale jedyne co odróżnia medyków Azjatów od Europejczyków to właśnie kasa, później, że plastiki w Citroenie są takie jak wszędzie, ale jednak gorsze, teraz, że Daewoo produkowali tylko w Korei, ale w Polsce jednak też.

No i znowu niezrozumiałes. We wczesniejszym moim poscie było ze do Daewo przekonywała cena, tak samo jak do Taty. Potem okzało się ze Daewoo ma bardzo dobre notowania w bezawaryjnosci. Wiec jakos mozna pogodzic cene i jakosć produktu.
A to ze nie znasz historii Polskiej motoryzacji. No cóz nic nie poradzę.
Daewoo sprzedawano w Polsce od maja 1995 r Tico, Nexie, Espero, od 1997 matizy, lanosy, nubiry, leganza były one produkowane w Korei w Polsce zaczeto je dopiero produkowac od 98 a własciwie monotwano a od 1999 produkowane.

No to jak powiesz czy widziałes na żywo samochody Tata?
rex
Nowicjusz

06 Lut 2009, 22:53

Dishman górą 8)
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

07 Lut 2009, 00:09

za 30 tyś nowe autko do jazdy po mieście to bym polecił fiata pande
lewy13
Początkujący

Miejscowość: wadowice

07 Lut 2009, 14:27

rex odnieś się do mojego pierwszego postu ze strony 4 tego tematu. Jeżeli możesz do do każdej wypowiedzi, bo nie mam zamiaru ganiać się z Tobą i po 500 razy robić cytaty.
Wtedy może pogadamy dalej.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Lut 2009, 16:03

Rex tyle zmyslał ze sam sie w tym wszystkim zamieszał :)
ps.Dziwne zarejestrowal sie bo to by pisac tylko w tym temacie, moze to jakis dieler Taty w poslce ?:D:D:D :lol:
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

14 Lut 2009, 23:01

Podejrzewam, że jeździ TATĄ i za wszelką cenę chce bronić swoją "ukochaną" markę.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

15 Lut 2009, 00:14

Moze jego pierwsze auto.
Tylko chyba za perwszym autem sie tak mocno obstaje :lol:
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna