Co sądzicie o TATA?

15 Lut 2009, 10:34

Nie czytałem opinii przedmówców na temat tych samochodów natomiast spojrzałem na twoje Mała pytanie ,twoje oczekiwania.Tata?Nie mam zamiaru kpić ,nie piszesz chyba nic o radach ktory samochod wybrać tylko pytasz o konkretną firmę.Jesli tobie nie przeszkadza prosta konstrukcja,wieksze spalanie,moze gorsza jakosc wykonania tylko po prostu potrzebujesz samochodu do jezdzenia i frega ciebie co kto powie bo nie masz kompleksów.Awaryjnośc?Czytałem o tych samochodach juz dawno,maja tak proste konstrukcje,że naprawdę mysle,ze nie bedzie awarii niespodziewanych.Nie wiem jak przedstawia się sprawa możliwości założenia instalacji gazowej no ale patrząc na konstrukcje tych silnikow to nie powinno byc z tym problemow.Pewno,że własciciele innych marek moga odradzac kupno Taty ale pierwsze cena,drugie cena i trzecie cena.Gwarancja jest?Napewno.Ja bym sie nie bał kupna tego samochodu,lubie proste konstrukcje,na nasze drogi to opcja niczego sobie.Gdybys się zastanawiała miedzy wyborem tym a tym to byłaby inna sprawa.Ja Tatę bym kupił.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lut 2009, 10:47

Ach Dishman pisze o tym ,ze ktos nie mogł odjechać Tatą spod dystrybutora,dobra zgoda,nie wiemy co było przyczyna a jesli nalal sobie ropy?Ale napewno własciciel najnowszego Audi A6 nie mógł u nas wyjechać z automyjni tylko odwiezli samochod na lawecie do serwisu a dlaczego?Zaciagnał sobie hamulec ręczny i elektronika juz nie odblokowała i co?Ja mam powiedzieć że Audi to złe samochody? :shock: Takie obiegowe opinie marginalne mogą wyrządzac szkody opinii samochodom ,które na to nie zasługują.Hyundaie,Kia to złe samochody?Gdy zestawiono BMW 1 z Hyundaiem i30 z silnikem CRDi to wiecie jaka rożnica była ?Bmw trochę lepszy komfort,lepsza jakośc wykonania wnętrza i koniec.BMW drugie tyle droższe o ile pamietam i co ja bym wybrał?Nawet bym sie nie zastanawiał.Wschodnie koncerny nie moga sobie pozwolic na produkowanie [...] zresztą ich dania w postaci samochodow są przyprawiane Japońską technologią a to już byle co nie jest!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Lut 2009, 11:20

Pozostaje jeszcze jedna sprawa, mianowicie jak kupuje sie nowy samochod, to nie sądze, że mała chciałaby nim jeździć do końca gwarancji, tylko jakieś 10 lat (strzelam) Skoro tata są produkowane od 8 lat, to nawet niewiadomo co za te 10 lat sie z tymi autami dizeje... A na przykład ople w tym wieku jeśli są dobrze użytkowane działają jak igiełka (wiadomo, są wyjątki) [ja do niedawna śmigałem 20sto letnim, niestety siła wyższa, skasowałem go :( ] Ja bym tate pozwolił sprawdzić komuś innemu, niż ryzykować 30 000, bo jak dla mnie to kupa kasy. Pozatym poza ceną nie słyszałem nic dobrego o tych samochodach.
Corsa is a good idea :arrow:
Toniaczos
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska

15 Lut 2009, 11:34

Toniaczos owszem ale dlaczego mielibysmy wychodzic z założenia,że nie wytrzyma te dziesięć lat?Tata to potezny Indyjski koncern produkujący nie tylko samochody.Widzisz te ciężarówy pełne ludzi w telewizji(reportarze z indii)?Jak myslisz kto te ciężarowy produkuje? TATA,teraz pomysl sobie jak łatwo taki samochod naprawić jesli tam ludzie hulaja na bosaka ,wyobrażasz sobie tam serwisy?Tam chyba kowale tylko istnieją.Uważasz że te proste konstrukcje na nasze warunki to zła opcja?Zobacz na te jamy na drogach naszych,te koleiny.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Lut 2009, 12:25

No masz racje, ale dlaczego mielibyśmy wychodzić z załorzenia, że wytrzyma? Jeżeli chodzi o naprawe, to mała pisała, że chce mieć działające auto, które troche by pojeździło przed pierwszą awarią. Nie mam pojęcia jakie są i będą ceny części, jeżeli byłyby stosunkowo tak tanie jak samo auto, to faktycznie fajna opcja - szczególnie dla kogoś kto lubi sobie pogrzebać w garażu.Proste konstrukcje jak najbardziej popieram, ale z ręką na sercu powiedz sobie przed lustrem że kupiłbyś takie auto za 30000. Ja bym nie umiał. I jeszcze jedno: blacha czytałem że gorsza niż w tico. Jedno gradobicie i mamy kabriolet :lol:
Toniaczos
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska

15 Lut 2009, 12:34

Na gradobicie nie ma bata,każdy samochod polegnie,nie tylko TATA. :lol: 30 tysiakow?Chm,jest sie nad czym zastanowić,ja wybralbym najuboższą wersję!30 tysiaków?Nie no tyle bym nie dał.Czesci?Spoko ci co sprowadzają te samochody chyba o to zadbają,to przeciez leży w ich interesie a ceny napraw ewentualnych?Proste konstrukcje wymagają mniej czasu do likwidowania poważniejszych usterek.30 tysiakow bym nie dał,to piszę szczerze!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowy Yaris hatchback
    Wraz z premierą Yarisa czwartej generacji rozpoczyna się nowa epoka dla tego modelu. Nowy hatchback to na tle poprzednich generacji prawdziwa rewolucja. Jednocześnie jednak świetnie się wpisuje w historię miejskiej Toyoty. ...

15 Lut 2009, 14:22

Natomiast gdybym miał do wyboru nowe bryczki w cenie ok.30 tysiaków i gra by sie toczyła miedzy Dacią powiedzmy Logan a raczej Renault Logan a Tata Indica to bym skusił się na Tate ale musiałaby kosztować przynajmniej te 8 tysięcy mniej od Logana.Ja bym się nie zastanawiał w tej chwili przez moment,dokladnie nie wiem ile kosztuje Logan ale jest to lepszy samochod pod kazdym względem!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Lut 2009, 16:01

30tyś za takie auto to zdecydowanie za dużo. Za 31/32 tyś można miec podstawową skode fabie nawet z rocznika 2009,, która na 100% będzie lepszym rozwiązaniem od Taty.
eMTe_GSM

15 Lut 2009, 16:35

Emte jesli jest tak jak piszesz bo nie siedze w tych cennikach to TATA powinien isć do MAMY! :wink:
Ostatnio edytowany przez PhantomASA1, 03 Lis 2009, 19:37, edytowano w sumie 1 raz
PhantomASA1
Forumowicz VIP

25 Paź 2009, 16:58

rex co możesz powiedziec o tata safari? Jestem zainteresowany kupnem auta wystawowego (taniej). Jak z częsciami po upływie gwarancji? Drogie są?
wloczykij
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

26 Paź 2009, 22:52

piotreq napisał(a):Podejrzewam, że jeździ TATĄ i za wszelką cenę chce bronić swoją "ukochaną" markę.
wystarczy popatrzeć do działu SUV jak się sprawują Freelandery i jakiej są jakości będziecie mieli odpowiedź na pytanie cz TATA jest dobrą marką :mrgreen:
ogólnie to to samo co Land Rover :wink: zaraz sie miłośnicy zielonego jaja obruszą ale niestety taka jest prawda TATA i land od 10 lat to ta sama firma ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

30 Paź 2009, 00:02

pocieszny napisał(a):Podejrzewam, że jeździ TATĄ i za wszelką cenę chce bronić swoją "ukochaną" markę.
wystarczy popatrzeć do działu SUV jak się sprawują Freelandery i jakiej są jakości będziecie mieli odpowiedź na pytanie cz TATA jest dobrą marką :mrgreen:
ogólnie to to samo co Land Rover :wink: zaraz sie miłośnicy zielonego jaja obruszą ale niestety taka jest prawda TATA i land od 10 lat to ta sama firma ;)

Chyba się oburzą, szczególnie jeszcze jak im powiesz okrutną prawdę ze jeżdzą na blachach Taty która przejęła brytyjsko holenderska stalownie Corus.
Dla niezorientowanych Corus to drugi największy producent blach w Europie. :lol:
Ostatnio edytowany przez rex 03 Lis 2009, 19:48, edytowano w sumie 3 razy
rex
Nowicjusz

05 Wrz 2011, 10:49

Zdecydowanie odradzam kupno samochodów tej marki. Jestem użytkownikiem jednego z nich i ... krótko mówiąc: droga przez mękę.
dac
Obserwowany

Auto: tata indigo

05 Wrz 2011, 14:55

Ja bym tego za darmo nie chciał, nie rozumiem jak można dać za takie badziewie 30 tysięcy?
wolał bym sto razy golfa 2 niż to indyjskie badziewie
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk

05 Wrz 2011, 20:06

A Ty sie kasior z choinki urwałes? Temat z 2009 roku i dutyczył aut które od roku wyszly z oferty jako starsze modele. W obecnej chwili w to miejsce weszła Vista robiona w kooperacji z fiatem. Na podwoziu grande punto, silnik i skrzynia biegów oryginalna fiatowska.
I cena 26 tys.
Ale rozumiem ze lubisz odgrzewać stare tematy i postukac sobie w klawiaturkę z braku innych przyjemnosci. Sprawdz sobie chociaz klawiaturke po której stukasz. Made in China prawda? A metki na swoich ubraniach sprawdziłes?
:mrgreen:
rex
Nowicjusz