Dodam, że auto ma być z salonu, design, przestronność i jakieś super osiągi są na ostatnim miejscu (bo i tak ma służyć do jazdy miejskiej w większości). Na pierwszym natomiast: bezawaryjność, ekonomiczność, tani serwis,

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):Taniocha a co za tym idzie słaba jakość.
Czytałem też w innym teście, że pan redaktor nie mógł odjechać Tatą spod dystrybutora na stacji benzynowej.
Pawlo napisał(a):wg kupowanie takiego auta to tak jak wyrzucenie kasy w błoto
wolałbym znalesc jakiegos 8 letniego vw za te pieniadze
skalops napisał(a):z taka marką to i z nowym będziesz się zapewne użerać a nie wiadomo jaki jest serwis, uważam że lepiej kupić jakieś 3 letnie autko lepszej firmy z którym nie bedziesz się użerać za za 30 tyś jest spory wybór np taki ford fiesta 2007 rok
pirlo333 napisał(a):Już za 32tys możesz mieć nowa corse sprawdź też inne promocje w salonach jest wyprzedaż rocznika 2008
mała1 napisał(a):Ja za te pieniądze (czyli ok. 30tys.) chcę kupić wyłącznie nowe auto. Z żadnymi starymi gratami nie mam zamiaru się użeraćNiestety, nie jestem biegła w mechanice jak większość facetów, więc nowe auto nie będzie uciążliwe pod tym względem
Dishman napisał(a):Np. u mnie w mieście salon sprzedający Ople i Chevrolety prowadzi również komis aut używanych. Kupując w tym komisie masz na te auta gwarancję niezawodności, przyjmowane są auta sprawdzone z niezbyt dużymi przebiegami.
Nie ma więc zagrożenia, że po miesiącu auto nie odjedzie z parkingu rano.
Można też skorzystać z wyprzedaży rocznika 2008 (bardzo dobry moment) oraz popytać w salonie czy nie sprzedają aut testowych. Każdy salon kupuje auta do prezentacji dla klientów.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TATA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TATA