Co sądzicie o tych oponach

10 Wrz 2017, 12:21

[link do oferty na Allegro wygasł]

Planuje kupić 2 opony na zimę i z ciekawości zobaczyłem na nowe i znalazłem takie coś,cena zachęca ale jak z jakością.
Powers
Początkujący

Auto: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1.8 122KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

10 Wrz 2017, 13:04

To nie są nowe opony, one mają tylko nowy bieżnik. Ja osobiście opony bieżnikowane, byłbym skłonny założyć (i to jedynie przy jakimś drogim rozmiarze) do jakiegoś dostawczaka, lub terenówki.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

12 Wrz 2017, 13:04

Moim zdaniem szkoda zachodu z bieznikowanymi. Zastanawiałem się przed sezonem nad nimi, ale koledzy wybili mi z głowy takie opony. Kupiłem nowe i nie żałuje ;)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

07 Paź 2017, 12:06

Zgadzam się w 100% z wypowiedzią [email widoczny po zalogowaniu] Opony nie bieżnikowane będą na pewno droższe nawet te najtańsze ale tam masz pewność że cała opona jest nowa.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Badaj auto i przeprowadzaj regularne badania techniczne
    Sprawność techniczna pojazdu jest kluczowym elementem bezpieczeństwa ruchu drogowego. Najczęściej stwierdzane przez policję usterki w pojazdach, które uczestniczyły w wypadkach drogowych, to braki w oświetleniu (54%), ...