REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Najlepsze na zimę są felgi stalowe. Raz że mniej się niszczą od soli niż alusy, a dwa że są tańsze i nowy komplet kupisz na około 500zł.serenity20 napisał(a):1. Jakie felgi kupić (stalowe czy można alusy) - chodzi i o cale bo z tego co wiem 16'' ale również o ET jakie musza iść i na ile śrub, jaka szerokośc felgi (cale) i jaki otwór centralny
Do tego opony 205/60R16 i będzieserenity20 napisał(a):2. Jakie opony - 206/60?
Kacper napisał(a):Raz że mniej się niszczą od soli niż alusy, a dwa że są tańsze i nowy komplet kupisz na około 500zł.
Kacper napisał(a):- odsadzenie (ET): 43
Myślę że to przystępna cena za taki kompletserenity20 napisał(a):kupiłem za 850 zł 17'' oryginalne 2 komplet alusów. Z czujnikami ciśnienia więc uważam że na tym nie straciłem.
Różnicy w jeździe nie uświadczysz bo rozmiar masz takim sam stalowych jak i letnich, a alufelgi mogą tylko stracić bo głównie chodzi o sól drogową która je szybciej niszczy i ewentulane przycierki rantów w koleinach.serenity20 napisał(a):Więc mimo iż stalówki są lepsze popatrzę jak się jeździ na alusach zimą.
Ja podawałem dla 16" i szerokości 6,5" przy szerszych felgach ET będzie inneserenity20 napisał(a):a nie ET 44?
Czyli jest okserenity20 napisał(a):te które kupiłem maja szerokość 7" i et 48 takie jak letniaki
No co ty opony zimowe z 2013 rokuserenity20 napisał(a):stare ale nowe
Dobry wybórserenity20 napisał(a):Spoko kupiłem nowe za 1200 zł nexeny winguard sport