Co sądzicie ?

15 Mar 2011, 23:15

Witam mam takie pytanie czy oplaca sie kupic samochod na pierwszy raz ?
samochody wypatrzylem takie jak honda civic golf 4 wv b5 seat leon cos z takich chcialbym miec oczywiscie oni sa z rocznika okolo 90r a ten samochod ma mi pasowac na 2-3 lata ponieważ budżet piszczy mam na wydanie (10tyś)
PFK
Nowicjusz

Miejscowość: Zambrów

15 Mar 2011, 23:33

Troche dziwnie mi sie to czyta,mianowicie pytasz sie czy opłaca sie kupić auto na pierwszy raz tzn??Przecież na czymś musisz sie nauczyć jeżdzić a druga sprawa to roczniki Ci sie troche pomieszały bo Passat B5 zaczął sie od 96roku,Golf IV od 97r a nie jak napisałeś 90.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Mar 2011, 23:39

barol91 napisał(a):Troche dziwnie mi sie to czyta,mianowicie pytasz sie czy opłaca sie kupić auto na pierwszy raz tzn??Przecież na czymś musisz sie nauczyć jeżdzić a druga sprawa to roczniki Ci sie troche pomieszały bo Passat B5 zaczął sie od 96roku,Golf IV od 97r a nie jak napisałeś 90.

mowisz na czym sie trzeba nauczyc rozumiem ze od tego chyba jest prawo jazdy ?
o rodzinik chodzilo mi okolo 90r . za przeproszeniem chyba nie jestes taki glupi myslac ze 90r to te co napisalem dalem przyklad ze miesza sie w granicach od 1900-2000 -.-"

dokladnie mi o to chodzi jak kupie za 10tys jakis samochod co ma od 10-14 lat ze by on mi sie nie rozsypal i nie tylko takie musza byc co napisalem chodzi mi o sportowe wersje
nie styl pumy tigry. i ze by bylo 5 drzwiowe

Ps. przepraszam za bledy nie mam czasu ich poprawiac
PFK
Nowicjusz

15 Mar 2011, 23:51

No tak jest prawo jazdy ale jak już je zdasz to przecież czymś będziesz musiał jeżdzić a wtedy będziesz zdany już sam na siebie,nikt Ci już nie pomoże ruszyć albo zahamować :wink: ale dobra wracając do tematu to tak:o Leonie w tej kwocie nawet nie masz co myśleć,podobnie Passat B5 i Golf.Civic wydaje sie być ciekawa propozycją,szczególnie generacja VI.Od siebie dodam jeszcze Seata Cordobe choć niewiem czy Cie zainteresuje?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2011, 23:52

Zdobycie prawka jest jak ślub, prawdziwa "szkoła życia" zaczyna się później ;-)

A mi też coś tu zgrzyta, i nie chodzi o Twoje okropne błędy PFK, bo celujesz w zupełnie różne auta: z jednej strony G IV a za chwilę rocznik 90. Przynajmniej kwotę napisałeś to Cię od razu wyprowadzę z błędu: do 10 tys. sprawnego G4 i B5 nie dostaniesz :P W tej kwocie najwyżej wersje niżej a i tu musisz bardzo uważać, bo niemal niemożliwe jest dostanie dobrego np.: G3.
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

15 Mar 2011, 23:56

Nom masz rację.
Cordoba nom niczego podoba mi się ale wiesz co widzę ze jesteś ogarnięty w tym
znalazlem ladną wv b5 bys mogl cos o nich powiedziec ? ogolnie mowię.

[link do oferty na Allegro wygasł]

myślę ze cena 8300zl nie jest taka tragiczna jak na ten samochod i jego stan ? co o tym myślisz ?

[ Dodano: 15 Marzec 2011, 22:59 ]
kimkes napisał(a):Zdobycie prawka jest jak ślub, prawdziwa "szkoła życia" zaczyna się później ;-)

A mi też coś tu zgrzyta, i nie chodzi o Twoje okropne błędy PFK, bo celujesz w zupełnie różne auta: z jednej strony G IV a za chwilę rocznik 90. Przynajmniej kwotę napisałeś to Cię od razu wyprowadzę z błędu: do 10 tys. sprawnego G4 i B5 nie dostaniesz :P W tej kwocie najwyżej wersje niżej a i tu musisz bardzo uważać, bo niemal niemożliwe jest dostanie dobrego np.: G3.

moze bys przeczytal do konca moje wypowiedzi na temat bledow ? a pozniej zwracaj mi uwage ;)
PFK
Nowicjusz

16 Mar 2011, 00:00

Za 8300zł to ja mam Passata B4 w bdb stanie a nie B5.Ten z linku wypucowany że aż miło a same alumy są warte z 1500zł spokojnie ale i tak coś mi tu śmierdzi.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2011, 00:02

ale przyznaj ze ladny :) wlasnie o cos takiego by mi pasowalo jak ta b5 co w linku by bylo trzeba jechac i sprawdzic jak on tam chodzi motorek.
PFK
Nowicjusz

16 Mar 2011, 00:04

No po fotkach fakt wygląda ładnie ale to tylko fotki :wink:
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2011, 00:07

Dobrze mówisz sprawdź zabierz na stację diag., przeczepią go i coś się o nim dowiesz. Poproś o analizę spalin. Potem będziesz miał czyste sumienie.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

16 Mar 2011, 00:08

wiem to tylko zdjecia tylko tez mam problem jeden gdy bym kupil samochod prawda mam tam kolege co potrafil by rozpoznac co i jak jest mechanikiem od kąt pamieć mnie sięga.
ale on samochodu nie ma i moje pytanie jest takie wiesz ile może kosztować taki transport do miasta liczmy ze tam kilkaset kilometrów.
PFK
Nowicjusz

16 Mar 2011, 00:10

Niewiem w jaki sposób chcecie transportować ale jeśli pytasz o lawete to zazwyczaj biorą coś 1zł/1km ale najlepszą opcją jest wrócić poprostu tym autem na kołach do domu.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2011, 00:14

nom moze i masz rację. Też tak sądzilem
a takie male pytanie tez mam z ciekawosci teraz widzialem ze zamiast malowania jest obklejanie samochodu i to starczy na 7 czy tam 8 lat ta obklejenie wytrzyma koszt czegos takiego jaki moze wyniesc?
PFK
Nowicjusz

16 Mar 2011, 11:09

Jak dla mnie to jest beznadzieja obklejać auto,co do kosztów to co masz konkretnie na myśli?
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2011, 20:31

passat z 97r. na takich "bucikach" za 8 tys ? fakt ze ma najslabszy motor pod maska, ktory krzywdzi ten samochod ale jesli jest w 100% sprawny i bezwypadkowy jak rzecze sprzedajacy ( w co nie wierze :mrgreen: ) to 12 tys minimum trzeba wylozyc - wiec to jakas lipa jest :wink:
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie