Auto do 8000zł.

10 Mar 2011, 15:11

Witam,

jestem w trakcie poszukiwań mojego wymarzonego auta. Cena jaka chcialbym poswiecic to maksymalnie 8000zl. Przez dluzszy czas obserwuje rynek aut, na poczatku chcialem kupic opla corse B, jednak ona jest troszke tansza, w tej cenie pojawiaja sie Ople Corsy C. Czy w takim razie:
-warto szukac dobrej B, czy moze porozgladac sie jednak za C? Za nowsza wersja przemawia do mnie sporo ladniejszy wyglad.
-jezeli nie corsa, to moze polo? Wersje 6N2 (po liftuingu), mozna w tej cenie dorwac, bedzie to lepszy wybor?
- a moze szukac okazji i kupic skode Fabie? Slyszalem ze to bardzo dobre samochody, na allegro obecnie trudno cos w tej cenie z fabii znalezc, ale moze pojawi sie cos ciekawego.

Co byscie zrobili na moim miejscu? Jak widzicie glowne moje kryteria to male gabaryty, a takze malo palacy. Cena benzyny teraz taka droga.
Ewentualnie moze inna propozycja?
Silnik jakby bym chcial to max 1.4.

pozdrawiam
vorio
vorio
Nowicjusz

Miejscowość: Zielonka

10 Mar 2011, 17:29

Corsa C za te pieniądze to raczej bubel będzie a z koleji model B znajdziesz w bdb stanie z koncówki produkcji.Fabie też będziesz miał ciężko kupić jak i Polo.
Ja na Twoim miejscu w tej kwocie poszukał bym Punto II,mało pali,części tanie i łatwo dostępne.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Mar 2011, 09:21

kurcze z tym ze jakos do fiatow nie mam przekonania..coz, pozostaje mi chyba czekac na jakas okazje.
vorio
Nowicjusz

11 Mar 2011, 09:28

To kiedyś trzeba zacząc mieć przekonanie i nie szukać okazji tzn najtańszych sztuk na allegro bo zawsze sie to żle kończy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Mar 2011, 18:50

Moze sie nie znam, ale moim zdaniem po tym co widze na allegro corse z rocznikow 2001-2002, spokojnie mozna do 8000 wyrwac, czy naprawde jest to taka niska cena jak na auto niespelna 10 letnie?
vorio
Nowicjusz

11 Mar 2011, 21:21

To są tzw igiełki :mrgreen: na taką dobrą Corse C z początku produkcji musisz mieć z 9000zł najmniej.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2011, 21:28

Kupuj fiata. Fiat czy opel to jest taki sam poziom awaryjności. Szwagier jeździł najpierw maluchem, CC , punto I i teraz kupił punto II po face liftingu z 2004/5 . Jeździ fiatami już przeszło 20 lat i nie narzeka. Ople nie są wart pieniędzy 2 lata temu jak zmieniałem auto miałem kupować Corsę z 98 za 11500 (już w okolicach szyb była rdza) a za 13000 miałem Punto z 2003 tylko ktoś mnie wyprzedził :mrgreen:
Może jeszcze takie coś? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

14 Mar 2011, 22:00

Dozbieraj ok 2000 i możesz przebierać:
Corsa C/fabia(cały segment b)
Auta generacje(czyt. Odczuwalnie) nowsze od corsy b
Mam na myśli to ze 8000 to za dużo na corse b. Przynajmniej moim zdaniem
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Mar 2011, 22:51

eh pewnie macie racje, jednak nawet i za 10 000 o ladna fabie jest trudno...moze w takim razie przeznaczyc jakies 6000 i kupic ladna corse b..eh zycie jest trudne;p
vorio
Nowicjusz

14 Mar 2011, 23:15

Albo VW Polo tak jak już wcześniej wspomniałes,całkiem fajne autko,silnik 1.4 60KM pozwala wmiare sprawnie sie przemieszczać,części też tanie i łatwo dostępne.
Tutaj całkiem ładny egzemplarz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (link przykładowy).
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2011, 23:38

a co myslisz o tym:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

mnie po zdjeciach wydaje sie calkiem obiecujacy.
vorio
Nowicjusz

14 Mar 2011, 23:45

Auto z Francji w troche niskiej cenie,ja bym uważał a ten przebieg to on miał ale pare miesięcy temu.
Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2011, 00:30

nie wiem, moze cos skosnookiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
:?:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

15 Mar 2011, 09:59

Jerzy co to byl za samochod? 'ogloszenie nieaktywne'
vorio
Nowicjusz

15 Mar 2011, 10:08

Toyota Corolla 1.4.
Barol
Awatar użytkownika