Co sie dzieje z moim sprzegłem

27 Sie 2009, 16:58

Przy ruszaniu z samego sprzegla czuje jakies trzesienie. drgania, szrpania sinikiem (tak mi sie wydaje ze silnikiem , siedzac jako kierowca dczuwam ze dzieje sie to z przodu)Czesto ruszam z samego sprzegla moim dizelkiem i niepokoji mnie takie zachowanie.
Podobny problem miaem pare miesiecy temu tylko ze drgania byly bardzo mocne i nawet buda trzeslo...okazal sie ponoc ze sprzeglo sie konczylo -wymienilem z 4 miesiace temu.

AUDI A 4 TDI 1.9 96rok zwykle sprzeglo
yankees17
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow
  • 27 Sie 2009, 17:15

a poduszki pod silnikiem i skrzynią masz zdrowe?
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

27 Sie 2009, 17:15

Poduszki pod silnikiem mogą być na wykończeniu, aczkolwiek drgałby by cały czas chociaż i to nie zawsze, być może przegub ?
    stasiowski121

27 Sie 2009, 18:06

A jak rusuzysz z gazu to to sie nie dzieje?
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

28 Sie 2009, 07:14

Przeegub hmmm raczej nie poniewaz nic mi sie nie dzieje na zakretach nis nie stuka czy puka...jak szarpie to wyraznie czuc ze to od silnika trzepie kabina. Raz jet tak, ze nic sie nie dzieje rusza normalnie a w nastepny dzien ciezko ruszyc bez drgawek.
    Zaobserwowalem rowniez, ze sprzeglo roznie mi bierze raz na samym poczatku a czasami na samym koncu,co powodem jest , ze gasnie mi na swiatlach gdy ruszam ..puszczam sprzeglo a tu jak nie szarpnie.

Jak ruszam z pedalem gazu to jest oki . Tylko takie cuda na pol sprzegle sie dzieja.
    yankees17
    Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
      Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...
      Silnik 2JZ-GTE - Toyota
      Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...