Co sprawdzić w dieslu?-prośba o pomoc

19 Kwi 2009, 08:41

Po dlugich poszukiwan 1-ego auta wreszcie padl wybor na Astre II w dieslu 1,7 dti z 2005

Proszę o wszelkie wskazówki i porady na co powinnam zwrócić uwagę przy ogledzinach tego auta.

Auto chce odkupic od Dealera Opla, co prawda daja 3-miesieczna gwarancję,ale może sa detale,ktore moge sama ocenic okiem laika?

Z góry dziekuje za wszelkie sugestie
zakup 1-ego auta
szabla00
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

19 Kwi 2009, 16:17

Astra III wyszła w 2004 roku,ty pytasz o jaką Astrę?! :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Kwi 2009, 16:46

PhantomASA1, Pomimo, że astra III wyszła w 2004 roku to astre II produkuje sie nadal. Wiem bo moj pracownik w tamtym roku ( 2008 ) kupił nową astre II z salonu. Tak na marginesie to jest to dość ciekawa oferta bo w cenie powiedzmy Fabii II masz Astre II, która jest sporo wieksza a auto caly czas jest nowe:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

19 Kwi 2009, 16:50

dokładnie Astra II jest dalej produkowana [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Kwi 2009, 16:57

Przecież astra II dalej jest produkowana pod nazwą classic.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

19 Kwi 2009, 17:20

Dzięki Panowie za te informacje,to znaczy że Opel będzie produkowal 3 generacje ASTRY równolegle,jeśli oczywiście nie zrezygnuje do końca tego roku z produkcji ASTRY II,gdyż od początku przyszłego roku wjeżdża z ASTRĄ IV.No cóż zwrócić uwagę należy tylko na przebieg samochodu gdyż jest mnóstwo egzemplarzy pofirmowych,ogólnie samochodzik wart zainteresowania.Trwałe zawieszenie,prawie same plusy,minusy niegodne uwagi,pasek rozrządu, ważne !Wymiana co 60kkm.Te silniki godne polecenia ja mam jedno pytanie ,nie lepiej zastanowić się nad kupnem ASTRY III? :?:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry - historia innowacji
    Toyota Camry, średniej wielkości sedan z napędem na przednie koła, należy – obok Corolli i Priusa – do najlepiej rozpoznawalnych modeli japońskiej firmy na całym świecie. W Stanach Zjednoczonych jest od wielu ...

19 Kwi 2009, 18:47

Ze skodą Octavią jest to samo. Juz jest Octavia II FL a dalej sie produkuje I czyli teoretycznie 3 generacje są sprzedawane jednoczesnie. ( II bez FL jest dostepna tylko w wersji RS i Scout ).
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

19 Kwi 2009, 18:51

To cenne informacje,też nie wiedziałem o tym ,zaskakiwany jestem cały czas,można przecież nie wiedząc o tym kupic starszą generację prawie w cenie pierwszego rocznika nowszej! :roll:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

19 Kwi 2009, 22:51

może jemu się podoba bardziej astra 2 od astry 3
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

20 Kwi 2009, 09:09

No ale co z tym taksowaniem diesla..? Kolega czeka z laptopem pod salonem Opla..!
Uważam,że sprawdzenie takiego zaawansowanego technicznie silnika diesla "na oko i słuch" niewiele sprawdzającemu powie. Z prostych (prostackich) badań ,można zobaczyc czy silnik nie kopci przy przyspieszeniu,czy pracuje równo,czy płynnie wkręca się na obroty podczas jazdy próbnej,jak auto przyspiesza i działa turbina,czy nie jest opluty olejem...to tak z grubsza. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna