Co teraz kupić?

26 Lip 2011, 14:49

Witam!

Posiadam już dwa samochody:

BMX X6 4.4 V8 555KM, <--- Benzyna.

AUDI Q7 6.0 TDI V12 500KM, <--- Diesel.

I teraz pytanie do was drodzy forumowicze.

Szukam dwóch nowych aut cena jednego max do 200 tys. Ale to już max. .

Szukam auta dynamicznego, luksusowego, spalanie nie gra roli. <--- Pierwszy pojazd.
Oraz auta masywnego, o sporej mocy. spalanie również obojętne <--- Drugi pojazd.

Nie jestem jakimś specjalnym znawcą więc zwracam się do was.

Strasznie podoba mi się Infiniti FX. <--- Warto go kupić?

Proszę o szybką odpowiedź.
xDriveRx
Nowicjusz

Auto: BMW X6 4.4 V8 555KM

26 Lip 2011, 17:41

na twoim miejscu zastanowił bym sie nad używanym samochodem luksusowym takim jak

-Mercedes S-klasse W221 Amg lub CLS Amg

-BMW serii 7 w dieslu i od 2008 <

-Audi S8 V10 2007 <

Infiniti tez fajne tylko jako nowe .

Zastanawiałes sie nad używanym z tego wzgledu ze auta nowe po 3 latach traca ok. 50% wartosci a później trzymają dlatego moim zdaniem lepiej rozejrzec sie za troche starszym ale takim który jako nowy kosztował 500 tys. lub wiecej bo dzis za 200tys jestes w stanie taki znalesc i to z Aso lub od dealera który taki samochód dostał w rozliczeniu czy na zamiane. Mam kumpla który kupił tak Q7 od dealera audi w warszawie bo gosc kupił jako nowe i po 2 miesciacach oddał w rozliczeniu i kupił Audi A8 w12 takze on te Q7 nabył za połowe ceny którą zapłacił poprzedni własciciel
traker007
Początkujący

Miejscowość: poznan

26 Lip 2011, 19:43

Dobrze jedno wybrałem jest to "banan" Mercedes CLS Amg. Za to dziękuje.

Może polecisz mi jakiegoś Muscle Car'a?

Oczywiście auta na użytek własny .
xDriveRx
Nowicjusz

26 Lip 2011, 19:53

Pomysl tylko 2 razy pierw nim kupisz AMG 63, to jest motor o naprawde sporych kosztach jak chodzi o czesci i jego serwisowanie. Kupisz auto uzywane z 100-150k km, a wlasnie od takiego sie przebiegu zaczynaja kosztowne wymiany w "egzotycznych" silnikach czesto. Na dodatek potem strach robic autko z takim motorem w 1-szym lespzym warsztacie. Osiagi tego motoru tylko mozna wykorzystac w pelni na torze wyscigowym, moim zdaniem nie warto sie bawic w AMG, wolnossacego V8 wziac jak juz i tyle. To samo z S8 v10.

Z luksusowych SUVow, masz tez Range Rovera, ktory sie swietnie prezentuje w jakiejs drogiej wersji, mi sie osobiscie tez G classe podoba, kwadratowy ale to jest wlasnie w nim piekne.

Z limuzyn tez sa Lexusy(LS460) czy Jaguary(XJ, XF).
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

26 Lip 2011, 21:01

Jezeli szukasz Muscle Car'a to do 200 tys zl sadze ze jak bys pogadał z gosciami co sciagaja auta z usa to sadze ze Camaro z lat 70 moze bys znalazł , Corvette tez ale np. mustang to ciezko bo pasjonaci z ameryki szukają i kupuja mustangi nawet w najgorszym stanie takze bardzo ciezko znalesc a kupic to katastrofa. A jezeli chciałbys i podoba ci sie to za ok. 200tys mozesz kupic nowe camaro to zalezy czy muscle car który chcesz ma byc starą (lata 70 i 80) legendą z duszą czy współczesną kontynuacją która nie zawsze jest dobrą kontynuacją i bez duszy
traker007
Początkujący

28 Lip 2011, 09:43

Muscle Car ma być z 70*80 lat.

Mercedesa serwisował bym w serwisie Mercedesa w Niemczech.

Hmm... Jaguar no ciekawe, ciekawe.

A chciałbym coś mocniejszego bo to i tak będzie używane zagranicznych drogach.
Niemcy-Anglia-Stany Zjednoczone.

A może zamiast dwóch aut po 200 tys. to może jedno za 400 tys.
xDriveRx
Nowicjusz

28 Lip 2011, 10:06

No Jaguar przykladowo, to do kadego modelu wstawia motor doladowany(supercharger sobie to oni nazywaja), co kolo 500km ma wtedy, z tego co sie orientuje to Cosworth za doplata oczywiscie o dodatkowe 100km moze moc tego motoru zwiekszyc bez problemow i bez utraty gwarancji. Lexus rowniez posiada mocniejszy motor jak chodzi o LS, jest to wtedy LS600.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

28 Lip 2011, 11:50

Jezeli chcesz jeden samochód do 400tys to moze zastanów sie nad np.Bentley czy porsche panamera. Jezeli coupe superluksusowe i mocne by ci wystarczało poszukaj bentley gt to ma silnik W12 podwójnie doładowany. Jezeli jednak chcesz dwóch samochodów po 200tys. Poszukaj Phanteon w12 bardzo fajny samochód który jest mozna bowiedziec A8 ze znaczkiem VW
traker007
Początkujący