Co to znaczy

23 Kwi 2008, 21:25

witam poszukuje samochodu jakiegos dislea i widziałem ze sa jakies znaczki które sie róznia literami to znaczy sa jakies czerwone itp. czy to ma jakas róznice w silniku albow czyms bo nie wiem pozdrawiam
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

23 Kwi 2008, 23:51

Zależy o jaki samochód Ci chodzi...w VW np znaczki z czerwonymi literkami oznaczają większą moc..im więcej czerwonego tym silnik mocniejszy..np srebrny znaczek 90koni, znaczek z I czerwonym 110koni, znaczek z DI czerwonym 115koni, po 2001 DI czerwone to 130koni a srebrne całe to 100koni..a natomiast całe TDI czerwone to 150 koni. Oczywiście nie jest to reguła ale zazwyczaj tak jest
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

24 Kwi 2008, 14:02

w nowych Passaach I czerwone oznacza 170KM:)
Cartman7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Policja w Londynie stawia na samochody zasilane wodorem
    Historia walki londyńczyków ze smogiem i zanieczyszczeniami powietrza sięga lat 50. ubiegłego wieku. Zaczęło się od ustawy o czystym powietrzu, a w latach 90. zakazano w mieście palić węglem. Dzisiaj poczyniono kolejny ...