Co to znaczy

23 Kwi 2008, 21:25

witam poszukuje samochodu jakiegos dislea i widziałem ze sa jakies znaczki które sie róznia literami to znaczy sa jakies czerwone itp. czy to ma jakas róznice w silniku albow czyms bo nie wiem pozdrawiam
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

23 Kwi 2008, 23:51

Zależy o jaki samochód Ci chodzi...w VW np znaczki z czerwonymi literkami oznaczają większą moc..im więcej czerwonego tym silnik mocniejszy..np srebrny znaczek 90koni, znaczek z I czerwonym 110koni, znaczek z DI czerwonym 115koni, po 2001 DI czerwone to 130koni a srebrne całe to 100koni..a natomiast całe TDI czerwone to 150 koni. Oczywiście nie jest to reguła ale zazwyczaj tak jest
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

24 Kwi 2008, 14:02

w nowych Passaach I czerwone oznacza 170KM:)
Cartman7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...