Co to znaczy

23 Kwi 2008, 21:25

witam poszukuje samochodu jakiegos dislea i widziałem ze sa jakies znaczki które sie róznia literami to znaczy sa jakies czerwone itp. czy to ma jakas róznice w silniku albow czyms bo nie wiem pozdrawiam
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

23 Kwi 2008, 23:51

Zależy o jaki samochód Ci chodzi...w VW np znaczki z czerwonymi literkami oznaczają większą moc..im więcej czerwonego tym silnik mocniejszy..np srebrny znaczek 90koni, znaczek z I czerwonym 110koni, znaczek z DI czerwonym 115koni, po 2001 DI czerwone to 130koni a srebrne całe to 100koni..a natomiast całe TDI czerwone to 150 koni. Oczywiście nie jest to reguła ale zazwyczaj tak jest
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

24 Kwi 2008, 14:02

w nowych Passaach I czerwone oznacza 170KM:)
Cartman7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akcesoria zimowe – wyposaż swoje auto!
    Mróz potrafi naprawdę narobić sporo szkód, jeżeli chodzi o wygodę i komfort jazdy zimą. Na pewno nieraz musiałeś rano wstawać wcześniej tylko po to, by odpowiednio przygotować Twoje auto do jazdy. Na szczęście ...
    Alfa Romeo Giulia
    Sedan Alfy Romeo spotkał się z bardzo ciepłym przyjęciem. A z najcieplejszym oczywiście jego sportowa wersja Quadrifoglio z podwójnie doładowanym silnikiem V6 o mocy 510 KM, który opracowano razem z Ferrari. ...