Co wybrac? (bmw, audi?)

25 Gru 2010, 23:09

Tutaj muszę się zgodzić z Jerzym (oprócz Insigni, bo to klasa średnia). Przemyśl to i moze zejdź o klasę niżej, jak Twoje dzieci nie są duże to taka trójka, czy A4 w zupełności wystarczą.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Gru 2010, 23:12

JerzyB333 napisał(a):Tyle ze w autach tej klasy przegląd okresowy potrafi kosztować tyle co jak to okresliles wakacje;) musisz zdecydować czy luksus i blichtr są dla Ciebie ważniejsze niż walory praktyczne auta bo za 90 tys kupisz nowe auto segmentu d które gabarytowo nie będzie odbiegać od wspomnianych w temacie. Np. Superb, insignia. Swoją droga nikt o
Zdrowych zmysłach nie oczekuje od luksusowego auta o mocnym silniku pod maska taniej eksploatacji;) w takim wypadku nie wystarczy kasa na zakup trzeba tez mieć na utrzymanie autka w należytym stanie:)

Wiem i licze sie z tym.
Ale sam chyba przyznasz ze za 1 amorek 2300 to juz jest sporo komplet to juz 4600.
Do tego wymiana mieszkow/poduszek z tylu i sprezarki to koszt okolo 6 K...
W kazdym razie chce uciec do mlodszego rocznika stad glownie zmiana.

[ Dodano: 25 Grudzień 2010, 23:17 ]
jiGsaw napisał(a):Tutaj muszę się zgodzić z Jerzym (oprócz Insigni, bo to klasa średnia). Przemyśl to i moze zejdź o klasę niżej, jak Twoje dzieci nie są duże to taka trójka, czy A4 w zupełności wystarczą.

A4 calkowicie odpada za mala szczegolnie po przesiadce z LC.
Myslalem o kupnie nowego auta ale parametry 3.0 diesel 4x4 to juz trzeba naprawde sporo dac.
90 K to gorna granica ktora nie koniecznie chcialbym wydac optymalnie bylo by 60-70.
Dlatego po wielu poszukiwaniach wydawalo mi sie ze idealnym stosunkiem jakosci do ceny jest wlasnie A6 lub BMW 5
hektorrr
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

25 Gru 2010, 23:27

Jak mówiłem skoro przerażają Cię koszty wymian eksploatacyjnych relatywnie stare auto klasy premium może nie być dla Ciebie optymalnym wyborem. Za ok 100 tys można kupić prawie nowa skode superb w wersji 4x4 ze 170 konnym dieselkiem lub insignie diesel 4x4;)
Jasne ze mb/audi/BMW jest lepsze pod wieloma względami ale niee do końca jestem przekonany czy spełniają wszystkie wymagania autora. Mimo ze to świetne auta, jakakolwiek naprawa bd droższa niż w przypadku Marek budżetowych, nieprawdaz?
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

25 Gru 2010, 23:31

Zgadza się. Jeżeli chodzi o Superb/Insignia to ja zdecydowanie brałbym Superb, rewelacyjny stosunek jakość/cena według mnie. Jakość - w sensie jakość i to co to auto oferuje.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Gru 2010, 23:35

Przy A6, BMW 5 90 tysięcy to taka w miare bezpieczna kwota, byś nie musiał do auta dokładać niewiadomo ile. Za 60 tys. to może być niezła skarbonka. Może byś popatrzył też za subaru legacy?
Ostatnio edytowany przez ens, 25 Gru 2010, 23:36, edytowano w sumie 1 raz
ens
Początkujący

Auto: Audi TT 1.8T 259KM

25 Gru 2010, 23:36

Co ciekawe nowy super. Ma wnętrze rozmiarowo porywnywalne bardziej z BMW 7, audi a8;) wiec założenia auta rodzinnego spełnia w 100%. I ogromny bagażnik w kombi
JerzyB333
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...

25 Gru 2010, 23:37

JerzyB333 napisał(a):Jak mówiłem skoro przerażają Cię koszty wymian eksploatacyjnych relatywnie stare auto klasy premium może nie być dla Ciebie optymalnym wyborem. Za ok 100 tys można kupić prawie nowa skode superb w wersji 4x4 ze 170 konnym dieselkiem lub insignie diesel 4x4;)
Jasne ze mb/audi/BMW jest lepsze pod wieloma względami ale niee do końca jestem przekonany czy spełniają wszystkie wymagania autora. Mimo ze to świetne auta, jakakolwiek naprawa bd droższa niż w przypadku Marek budżetowych, nieprawdaz?

Skoda Superb w podstawowej wersji wyposazenia z 4x4 dieslem 170 km z automatem kosztuje ponad 120 K.
Insignia tez pewnie podobnie jesli nie wiecej.
Dlatego tak jak pisalem za 60-70 K mozna miec naprawde w bdb stanie auto z tego co widzialem, oczywiscie mase jest naciagaczy i przebiegi obcinaja o 70%.
Po prostu musze uciec z rocznika 7 letni LC juz ma prawo sie sypac z kazdej strony a co za tym idzie koszty utrzymania mocno ida w gore szczegolnie ze czesci do niego sa cholernie drogie.
hektorrr
Nowicjusz

25 Gru 2010, 23:49

1. Zero stresu i kredyt na nowa skode(wyrwiesz za ok 110)
2. Poszukiwania rocznego auta segmentu d
3. Dużo cierpliwości i masa szczęścia w znalezieniu godnego uwagi BMW/audi
Wybór należy do Ciebie
JerzyB333
Stały forumowicz

26 Gru 2010, 00:01

JerzyB333 napisał(a):1. Zero stresu i kredyt na nowa skode(wyrwiesz za ok 110)
2. Poszukiwania rocznego auta segmentu d
3. Dużo cierpliwości i masa szczęścia w znalezieniu godnego uwagi BMW/audi
Wybór należy do Ciebie

wiesz duzo racji w tym co mowisz nowe auto mnie odstresuje na pewno
bo strasznej irytacji dostaje jak nie mam auta a musze gdzies dalej pojechac.
Kredyt bez problemu by mi dali ale ja nigdy juz kredytu nie chce brac, pieniadze z kolei na auto bym mial ale nie chce ich wydawac bo mam w planach inne wydatki.
Najprosciej by bylo nowe auto kupic to fakt ale mysle ze jeszcze nie ten okres w moim zyciu ze wydac tyle pieniedzy na auto po prostu.
Pozatym patrzac np na wyposazenie takiej superb to zaczalbym doposazac ja mocniej to by sie skonczylo na 150 K bo bym tam pododawal ogrzewanie przedniej szyby, lepsze audio i tak w momencie by sie uzbieralo.
Dlatego szukam jakiejs A6/e60 z bdb wyposazeniem ale widze ze jak ma fajne wyposazenie to nie ma skory albo jest w manualu...
hektorrr
Nowicjusz