Skoro jeździsz BMW to chyba wybór jest prosty co do następnego auta
![Smile :)]()
e46 super samochód, choć w środku mógłby być trochę ładniejszy(jednak z navi i skórą już mi sie podoba zupełnie) to i tak niszczy wszystkie okropne Volvo. Co do silnika to widzę, że celujesz w poliftowy, 150KM to już całkiem dobre osiągi bo i moment obrotowy konkretny. Sam chcę za rok kupić BMW jednak mimo wszystko 5 choć myślałem o 7. W BMW wole silniki benzynowe (najlepiej V8 4.4
![Very Happy :D]()
), do dieseli jakoś nie mam przekonania głównie w szybko padające turbo i wtryski CR (choć BMW i tak robi najlepsze diesele na świecie). Tak czy inaczej BMW bardziej korzystny wybór, w tym silniku spalanie nie duże, a i koszty utrzymania też nie powinny porażać w końcu seria 3. Najmniej trwałe wiadomo zawieszenie jednak w trójkach da się przeżyć bo porównując do zawieszenia z np. BMW V8 to niebo a ziemia... Bierz BMW i na pewno nie będziesz żałował
![Smile :)]()
. Za tą cenę myślę, że możesz już wyrwać w miarę zadbany egzemplarz.
W związku z BMW poczytaj sobie o klapkach kolektora dolotowego bo to też ważna sprawa w dieselach BMW... Jest to jednym z powodów dla których wolę kupić benzynkę, ale może też dlatego że już raz miałem diesela i sporo razy mnie zdenerwował.
Pozdrawiam