Co wybrać; BMW X5 czy MITSUBISHI PAJERO ? POMÓŻCIE;)

16 Gru 2010, 18:55

<b>MAXER93</b>- Poszukaj Range Rovera w dobrym stanie. Miałem okazję przejechać sie BMW X5 i Range Roverem i uważam, że model Land Rovera jest warty swojej ceny.

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Uważam, że samochód nie ma sobie równych(Za wyjątkiem Porsvhe Cayenne)
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
0

16 Gru 2010, 20:08

a drogi kolego pinio124 tak myślę jeszcze nad tym range roverem ale powiedz mi jak się jeździ takim range roverem z automatem?
MAXER93

0

16 Gru 2010, 20:08

pinio124 napisał(a):Porsvhe Cayenne

Tuareg dla bogatszych :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
0

16 Gru 2010, 21:05

Szukaj jakiejś fajnej X5 i bedziesz zadowolony .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Rok produkcji: 1998
0

16 Gru 2010, 21:30

Skrzynia automatyczna w Range Roverze działa moim zdaniem bez zarzutów. Nie ma coprawda takiego szału jak Tiptronic w A8, (który zresztą jest moim ulubionym automatem) ale naprawdę daje frajdę z jazdy. (Prowadziłem wersję silnikową 3.0 Diesel 194KM)
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Rok produkcji: 2004
0

16 Gru 2010, 21:41

czyli kolego pinio124 to poweidz mi czy wygodniejsza x5 czy range ? i co ma lep[sze przyspieszenie no i jak się napęd załącza w range roverze
MAXER93

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Land Cruiser
    Historia tego modelu sięga lat 50. ubiegłego wieku. Wtedy to został zaprezentowany przez Toyotę model BJ – zgrabna terenówka, która sprawdzała się w trudnym terenie. Zalety samochodu – prosta konstrukcja ...

16 Gru 2010, 21:50

No BMW przyspiesza o wiele lepiej, wygodniejsze pewnie też będzie. Daj sobie spokój z tym land roverem, przecież to jakiś egzotyk i nic za nim nie przemawia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

16 Gru 2010, 21:57

jiGsaw słuchaj właśnie ta egzotyka za nim przemiawa bo ja lubię się wyróżniać z tłumu ale dalej prosze pinio124 o opinie co wygodniejsze było
MAXER93

0

16 Gru 2010, 21:58

jiGsaw napisał(a):No BMW przyspiesza o wiele lepiej, wygodniejsze pewnie też będzie. Daj sobie spokój z tym land roverem, przecież to jakiś egzotyk i nic za nim nie przemawia.

nie mowie tylko o Tobie, ale jak ktos nie jezdzil ani bmw, ani range roverem to po co wprowadzac kogos w blad(ja nie jezdzilem to sie nie wypowiadam).
tu sie nie ma co obrazac, tylko naprawde poszukac info na temat aut wymienionych w temacie(a chyba wszystkie duze suvy byly w tej kasie) na forach tematycznych(wlasciciele bmw i RR jezeli zaweziles poszukiwania).
i nie pytaj caly czas o koszty bo to troszke smieszne- duzy przeglad w seacie kosztuje wiecej niz 1000 zakladajac ze nie robia nic szczegolnego, wiec przypuszczam ze w bmw czy RR bedzie kosztowac 2-4 razy wiecej. wiec to czy spali litr, dwa czy 2,5 wiecej paliwa na 100km posiadajac takie auto mialbym gleboko... zreszta niewazne.
Jak mowil:
także naprawdę nie trać czasu i idź na forum tematyczne. W każdym razie zdziwię się jak dostaniesz tutaj rzeczowe informacje nt X5.

tyle ze nie tylko zwiazane z bmw- Ty bedziesz jezdzic tym autem Tobie ma sie podobac, Ty masz sie w nim dobrze czuc i byc z niego zadowolonym. Watpie zeby ktokolwiek z tego forum mial auto, ktore Cie interesuje :smile: co z tego ze raz jechal jednym czy drugim jak nie ma punktu odniesienia? nonsens
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
0

16 Gru 2010, 22:03

Egzotyk może to to nie jest (choćpewnie X5tek jeździ więcej po PL) ale ogólnie to brytyjski ROVER ze wszystkimi wadami i zaletami dla tej marki... która tak jak Jag zostałą sprzedana w piz....jakimś skośnookim :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
0

16 Gru 2010, 22:05

Akurat co do przyspieszenia to ponad 2s różnicy to sporo. Takie znalazłem dane. Mój kolega też się lubi wyróżniać... do pierwszego auta, też Rovera ściągał części z UK i płacił jak za zboże, teraz sobie kupił jakiegoś francuza i wmawia wszystkim naokoło jakie to BMW nie jest drogie w utrzymaniu, tyle że za hamulce dał o wiele więcej niż ja, a wstawiłem takie same jakie szły na pierwszy montaż, a chłodnicę ostatnio też wymieniał w 4letnim aucie (u mnie od nowości), no ale to taki sam znawca jak przeciętny kowalski czy tam stasiowski albo jakiś AreBie tutaj. :mrgreen:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

16 Gru 2010, 22:07

JerzyB333 słuchaj bo się zagalopowałeś troszeczkę a jesteś w moim temacie, a zachowujesz się jak byś był administratorem, bez obrazy panowie administratorzy ale ty JerzyB333 zachowujesz się bardzo arogancko myślisz, że możesz wszystko, a i chciałem się spytać czy ja pytałem o spalanie? coś ci się krótko mówiąc popieprzyło bo o spalanie pytałem na 1 czy 2 stronie a nie na 4 ani 5 więc najpierw przemyśl 100 razy zanim napiszesz,i nie wypowiadaj się za pinio124 który jest uczciwy i mi pomaga i mówi jak się jechało np. jakie odczucia ma z jazdy a nie decydujesz za niego albo mi rozkazujesz słuchaj proszę bez takich zachowań w moim temacie.

A kolegę pinio124 proszę o opinie jak się jeździło RR i X5 ;)
MAXER93

0

16 Gru 2010, 22:17

MAXER93 napisał(a):JerzyB333 słuchaj bo się zagalopowałeś troszeczkę a jesteś w moim temacie, a zachowujesz się jak byś był administratorem, bez obrazy panowie administratorzy ale ty JerzyB333 zachowujesz się bardzo arogancko myślisz, że możesz wszystko, a i chciałem się spytać czy ja pytałem o spalanie? coś ci się krótko mówiąc popieprzyło bo o spalanie pytałem na 1 czy 2 stronie a nie na 4 ani 5 więc najpierw przemyśl 100 razy zanim napiszesz,i nie wypowiadaj się za pinio124 który jest uczciwy i mi pomaga i mówi jak się jechało np. jakie odczucia ma z jazdy a nie decydujesz za niego albo mi rozkazujesz słuchaj proszę bez takich zachowań w moim temacie.

A kolegę pinio124 proszę o opinie jak się jeździło RR i X5 ;)

tyle ze mertorycznych opinii tu nie znajdziesz. pinio nie ma RR- wiec napisac Ci moze cos w stylu "fajnie" :lol: po jednej przejazdzce znajdziesz jedynie nieliczne wady/zalety. auto poznajesz po kilkunastu tysiacach KM. Tutaj to o wygladzie na zdjeciach z allegro mozesz pogadac, brutalna prawda. o eksploatacji nowych suvow raczej nic sie nie dowiesz :wink:
Ja zgodzilem sie z tym co napisal JiGsaw wczesniej- idz na fachowe forum- tam znajdziesz SZCZEGOLOWE info, a nie opowiesci z dupy wziete. No ale jak widac Jigsaw powrocil do starych zwyczajow w imie obrony dobrego imienia BMW przywoluje innych forumowiczow, zaraz zacznie sie >>fight<<, ale jak chcesz samodzielnie przebrnac przez 6 kolejnych stron konfliktu BMW vs reszta swiata to powodzenia.
Dobrze radze, Ty sie obrazasz jakbys mial 13 lat, odnosze wrazenie ze nie zrozumiales nawet o co mi chodzi.
nie ma sensu pytac jak sie komus jechalo, bo to wzgledne. ja na przyklad lubie moja mazde 6 '10, a ktos moze uwazac ze prowadzi sie koszmarnie, materialy slabe, silnik slaby itd. Jak sie nie przekonasz na wlasnej skorze...

ale moge nie pisac, zreszta nie mam ochoty, bo z tymi autami nie mialem do czyninienia :wink:
pozdrawiam
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
0

16 Gru 2010, 22:24

Nie szukam zwady, po prostu chciałem podać przykład, że chęć wyróżnienia się może być okupiona drogą przez mękę. Podtrzymuję swoje zdanie, niech uda się na fora tematyczne, a co do przyspieszenia no to sprawa była oczywista, co potwierdziłem sprawdzająć u źródła i tyle. Bo to akurat można napisać.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

17 Gru 2010, 09:37

jak weżmiesz RR (zajefajne autko i osobiście uważam że lepsze od x5) to odrazu znajdź sobie warsztat który je ogarnia jest takich w Polsce z 4 :mrgreen: no i z 5 w niemczech :mrgreen: w razie W nie naprawi ci tego byle mechanik (zresztą X5 też, a zwykły pompiaarz dostanie białej gorączki jak do niego tym szitem przyjedziesz :mrgreen: )
prawda jest taka, że era bezawaryjnych samochodów minęła, skończyła się w połowie lat 90, teraz wybierasz pomiędzy mniej zepsutymi autami :mrgreen:
jak już rozważasz takie auta to popatrz sobie też na Toyote 120 :wink: bedziesz miał i klase i prestiż i wygode i normalny serwis :mrgreen:
niestety nie chcesz benzyny bo wtedy FJCruiser był by fajną opcją :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0