Co wybrać; BMW X5 czy MITSUBISHI PAJERO ? POMÓŻCIE;)

17 Gru 2010, 09:55

jiGsaw napisał(a):Akurat co do przyspieszenia to ponad 2s różnicy to sporo. Takie znalazłem dane. Mój kolega też się lubi wyróżniać... do pierwszego auta, też Rovera ściągał części z UK i płacił jak za zboże, teraz sobie kupił jakiegoś francuza i wmawia wszystkim naokoło jakie to BMW nie jest drogie w utrzymaniu, tyle że za hamulce dał o wiele więcej niż ja, a wstawiłem takie same jakie szły na pierwszy montaż, a chłodnicę ostatnio też wymieniał w 4letnim aucie (u mnie od nowości), no ale to taki sam znawca jak przeciętny kowalski czy tam stasiowski albo jakiś AreBie tutaj. :mrgreen:

OCZYWIŚCIE BMW jest niezawodne i tanie w eksploatacji . :-D

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=67276

Czytasz ty wogóle fora BMW ?
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML
0

17 Gru 2010, 10:13

I czym się szczycisz?? Wpisując w google Honda awaria i patrząc na pierwsze lepsze forum bez problemu znajdziesz podobny opis...coś karwa awaryjne te Hondy :mrgreen:

[ Dodano: 17 Grudzień 2010, 10:17 ]
Do tego BMW chociaż na biegach do przodu nie jeździ wstecz jak Subaru... :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

17 Gru 2010, 10:17

jiGsaw napisał(a):to taki sam znawca jak przeciętny kowalski czy tam stasiowski albo jakiś AreBie tutaj. :mrgreen:

Masz jakiś problem kolego ? Zaczynasz lekko przeginać już bo ktoś napisze Ci prawdę. Twoja sprawa. Ja nie piszę, jaki to z Ciebie wielki znawca i guru od siedmiu boleści jeśli chodzi o samochody. Takie odzywki robią się już tutaj zwyczajnie niesmaczne. Żeby tylko ktoś nie uraził świętego BMW :roll: Panie Boże daj nam więcej takich znawców. Amen.

Masz chłodnicę od nowości w swoim świetnym BMW? Wow, dziki szał. Moja sierra z 91r u obecnego właściciela jeździ do dziś z chłodnicą od nowości, z resztą nie tylko z oryginalną chłodnicą. Audi 80 B2 po sąsiedzku - silnik nietykany od 82r, blacharka w lepszym stanie niż w niejednym 15 - letnim aucie. Chłodnica (o zgrozo) również oryginalna do tej pory.
Przytaczane przez Ciebie przykłady mnie śmieszą najzwyczajniej inżynierze z z Bożej łaski.

Teraz możesz się popisać, popuścić wodzę swojej męskości i zwymyślać mnie, poobrażać, zwyzywać itd. Tyle potrafisz, jeśli ktoś urazi Twoją dumę - boskie BMW.
Jeśli to przedłuży Ci męskość jeszcze bardziej niż 20 - letnie BMW pod domem to proszę bardzo, użyj sobie, a co. Chętnie się jeszcze pośmieję z Ciebie.

MAXER93 - jeżeli chcesz się naprawdę wyróżniać, mieć samochód wyjątkowy i nietuzinkowy to RR jest zdecydowanie dla Ciebie. Miałem okazję nim jechać niestety tylko raz, z jakimś silnikiem benzynowym. Co do serwisu to fakt tani nie będzie.
Co do X5 to może to Klik warto przeczytać.
I jeszcze :
Klik
Klik

Osobiście byłbym za tym RR bądź Touaregiem.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997
0

17 Gru 2010, 10:22

Usterki takie jak w każdym turbodieslu któy byłniewłasciwie eksplatowany... bo w innych to wtryskiwacze są nieśmiertelne :mrgreen:
Zresztą wolałbym ładne E30, na ładnej feldze które jest już youngtimerem niż brzydkie i zaniedbane Punto z 2006r. :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

0

17 Gru 2010, 11:44

AreBie napisał(a):
jiGsaw napisał(a):Akurat co do przyspieszenia to ponad 2s różnicy to sporo. Takie znalazłem dane. Mój kolega też się lubi wyróżniać... do pierwszego auta, też Rovera ściągał części z UK i płacił jak za zboże, teraz sobie kupił jakiegoś francuza i wmawia wszystkim naokoło jakie to BMW nie jest drogie w utrzymaniu, tyle że za hamulce dał o wiele więcej niż ja, a wstawiłem takie same jakie szły na pierwszy montaż, a chłodnicę ostatnio też wymieniał w 4letnim aucie (u mnie od nowości), no ale to taki sam znawca jak przeciętny kowalski czy tam stasiowski albo jakiś AreBie tutaj. :mrgreen:

OCZYWIŚCIE BMW jest niezawodne i tanie w eksploatacji . :-D

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=67276

Czytasz ty wogóle fora BMW ?

A czemu się pozbyłeś CRV? Czyżbyś już nie miał kasy na dolewki oleju? Czy nie mogłeś opanować wykwitów korozji?

Stasiowski - a właśnie, byłbym zapomniał, co Twoja żona na to, nie przeszkadza jej?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

17 Gru 2010, 12:26

<b>MAXER93</b>- kolega jiGsaw poleca markę BMW w 90% więc jego ocena nie jest obiektywna.

Lepiej jeździło mi się Range Roverem(lepsze moim zdaniem zawieszenie i pozycja za kierownicą)

Poza tym uważam, że jeśli już kupuje sie samochód za 70 tys. zł, to powinien on już wygladać dość reprezentująco. A moim zdaniem BMW X5 wygląda po prostu "staro" w porównaiu do RR. kabina w RR jest zaprojektowana bardzo intuicyjnie, dzięki czemu nie czujesz sie krępująco w środku i od razu się przyzwyczajasz.

Nie bawiłem sie w przełączanie napędów bo nie było na to czasu :wink:

Powiedziałem to, co wiedziałem. teraz Tobie pozostawiam decyzję w sprawie zakupu.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW xActivity 2003
    BMW xActivity, ten koncepcyjny SAV demonstruje połączenie w konstrukcji jednego pojazdu sportowej dynamiki jezdnej oraz przyjemności z podróżowania z otwartym dachem. BMW xActivity, zaprojektowane jako "kabriolet o ...
    BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...

17 Gru 2010, 13:11

jiGsaw ... Ludzie czasami zmieniają auta, wiesz o tym? Zaspokoje twoją ciekawość. Sprzedałem bo mnie stac na nowsze auto. CR-V została w rodzinie. Oleju pomiędzy wymianami nie trzeba dolewać. Co do rdzy.Zapraszam Cie abyś przyjechał poszukac tej rdzy. Jak znajdziesz to stawiam skrzynkę wódki, myje i tankuje do pełna twoje boskie BMW.

Przestań się ośmieszać chłopcze.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML
0

17 Gru 2010, 14:54

AreBie, odpuść - szkoda Twojego czasu ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
0

17 Gru 2010, 15:15

JerzyB333 słuchaj ja się nie obrażam bo nie mam czasu na to, tylko Ty stwarzasz problemy
ciągle. Ale no wiem że napewno do RR będzie ciężko części dostać.Myślę że wybiorę x5

[ Dodano: 17 Grudzień 2010, 15:26 ]
pinio124 dziękuję za doradę,ale tak jak napisałem wcześniej iż do RR będzie ciężko części dostać.Mówię o dostępności a nie o cenie.
MAXER93

0

17 Gru 2010, 16:14

Bierz X5 cześci łatwiej dostępne , i 3.0 BMW to jeden z najlepszych silników [link do oferty na Allegro wygasł]. masz ta jest po lifcie 218km i manual to już daje rade .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Rok produkcji: 1998
0

18 Gru 2010, 08:18

Dziękuję wszystkim jeszcze raz a tym którzy "gadali od rzeczy" powiem żeby tak więcej nie robili gdyż to na każdym szanującym się forum jest zabronione.

[ Dodano: 18 Grudzień 2010, 08:19 ]
Wybrałem X5;)
MAXER93

0

18 Gru 2010, 08:45

Dobra to ja dorzucę od siebie 5 gr na koniec, możę prze to zmienisz zdanie, a jak nie to bierz X5 :mrgreen: tak znalezione na szybko:
http://www.landparts.pl/go.live.php
http://www.lr.pl/
http://www.landroad.pl/?gclid=CMTXlKWn9 ... 4wodRSiC3Q
Jogi4x4
Stały forumowicz

0

18 Gru 2010, 10:45

Powinieneś się cieszyć bo na szanujących się forach nikt nie traci czasu na doradzanie dzieciom o Panie i Władco więc w ogóle byś nie dostał rad.
Pozdrawiam i zadowolenia z wyboru życzę :smile:
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

18 Gru 2010, 10:53

Jasiek90 napisał(a):Powinieneś się cieszyć bo na szanujących się forach nikt nie traci czasu na doradzanie dzieciom o Panie i Władco więc w ogóle byś nie dostał rad.
Pozdrawiam i zadowolenia z wyboru życzę :smile:

Pewien jesteś? Jeśli ktoś jest młody ale wie czego chce, jest to rozsądne i przemyślane a nie jakieś wymyślanie Skylinów czy aut do lansu za 7kzł to na innych forach spokojnie dostanie dobrą poradę... Podać przykład takiego forum? :wink: I to forum akurat mogłoby chyba wiecej powiedzieć na temat RR bo chlopaki siedzą kupe lat w różnej maści Landkach :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

0

18 Gru 2010, 11:01

Wybacz ale styl wypowiedzi jest na poziomie góra 15 latka.
Składnia i brak jakiejkolwiek interpunkcji też za tym przemawiają.
A poczucie wyższość i pouczanie innych jest po prostu żałosne.
Lubisz jak ktoś traktuje Cię jak sługusa? i jeszcze piszę, że "nie jesteś godzien" by mu doradzać?
Nie wątpię, że chciał się czegoś dowiedzieć nt. tych aut ale myślę, że zastanawia się nad nimi jego tata a nie on sam.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0