Co wybrać- dojazdówka

01 Sty 2017, 23:16

Cześć. Szukam autka na codzienne dojazdy na uczelnie oraz do pracy a także powroty weekendowe do domu, tygodniowy przelot pewnie około 300-350 km. Najbardziej chodzi mi w tym przypadku o niezawodność jako taką i przede wszystkim żeby zbyt dużo to nie paliło bo zbankrutuje no i tam żeby w miarę to jakoś wyglądało. Preferuje sedan/coupe. Nie ma być to żadna weekendówka gdyż takową mam. No i rozglądając się do tej pory rzuciły mi się 3 propozycje:
BMW e36 1.6/1.8 (sedan)
Audi 80 (2.0/1.9 tdi)
Honda Civic V 1.5 (sedan)
Co sądzicie o tych autkach? I co innego wziąć pod uwagę? Budżet to tak 3-4 tys.
Z góry dzięki!
Mattieee
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A8
Silnik: 3.3 v8 224 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Sty 2017, 23:27

Za 4000 zł będzie raczej ciężko o ogarnięte E36 sedan nawet z R4 pod machą :( A i tak lepiej brać R6 ale to droższe jest i to sporo. Audi jest jak najbardziej okey szukaj lepiej wersji 2.0 115 KM, lepiej jedzie od tej 90 koni a i pali podobne ilości paliwa choć one niskie nie są chyba, że mowa o LPG. Civic okey jak najbardziej można poszukać nawet mało palą a całkiem dobrze jadą. :ok: Ale w sumie w tym budżecie to szukaj stanu a nie konkretnego modelu. I tak poza tym skąd jesteś to czegoś się poszuka dla ciebie?
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Sty 2017, 00:18

Biała Podlaska coś z tych okolic i mazowieckie do wawy.
Nie no do tej kwoty to raczej spokojnie jakieś w miarę e36 czy to aż takie trupy? :D Nigdy bmw nie miałem także na nich się nie znam, najbardziej obstaje za 80 lub jakbym dorwał jakąś 100 w dobrej cenie c4 to już w ogóle radocha. Zainteresowało mnie jeszcze te ogłoszenie. Hondziarzem nie jestem ale chyba coś ciekawego.
[link do oferty na Olx wygasł]
Mattieee
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A8
Silnik: 3.3 v8 224 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

02 Sty 2017, 00:35

W sumie jedź oglądaj choć igły to nie oczekuj. Popatrz czy nie zgniły mu progi ani podłoga bo honda jak to honda lubi rdze.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Sty 2017, 18:59

Tyle wyświetleń i nikt nie wziął? Coś musi być na rzeczy bo wygląda ciekawie.

Może coś z tych?
[link do oferty na Olx wygasł] - było coś z przodem.
[link do oferty na Olx wygasł] - co prawda od młodzika ale ładnie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...
    Kierowco, kontroluj ciśnienie w oponach!
    Jedna trzecia kierowców nie wie ile wynosi prawidłowe ciśnienie w oponach ich samochodów (można je sprawdzić na specjalnej naklejce która powinna być w schowku lub na słupku od strony kierowcy), a nawet ...