Co wybrac Honda czy Volvo

12 Paź 2016, 09:42

:unsure: Witam wszystkich

Mam takie dylemat jakie auto wybrać. Mam na oku dwa modele
VOLVO V50
http://www.salonleaseplan.pl/car/591/
oraz
HONDE CIVIC VIII
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Na volvo mam cala historie napraw i wydarzeń, wszystko serwisowane w ASO, honda według sprzedawcy tez.
Wizualnie bardzie podoba mi się honda. Ma również bogatsze wyposażenie (wiem ze to bajery, ale zawsz :)). Chodzi mi o mało awaryjny samochód. Praktyczny i nie drogi w naprawach.
Także proszę o Waszą opinie na ten temat.
beret
Obserwowany

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Golf2

12 Paź 2016, 09:46

Honda zdecydowanie lepsza opcja. Odpada problem kosztownych awarii osprzetu, które dotycza diesla w Volvo. Tu będzie o wiele drożej.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Paź 2016, 11:16

Wybierz co się tobie podoba. V50 ma równie bogate wyposażenie co Honda, opis jest mało precyzyjny, to wersja Momentum + kilka dodatków. Co do silnika to jedna z lepszych konstrukcji, o ile przebieg jest prawdziwy to do 220-240kkm masz spokój z rozrządem. Bardzo ekonomiczny i dynamiczny silnik z świetnym momentem obrotowym. Nie ma problemu z częściami i wcale nie są aż tak drogie jak ludzie myślą. Zawieszenie bardzo trwałe i komfortowe. Dobre zabezpieczenie antykorozyjne.
Jak na auto które ma 180kkm to wygląda jak nowe ;) nie widać śladów zużycia, lakier odpicowany aż dziw że nie widać żadnej ryski, środek też nieużywany ;) Boczki przednich foteli bez przetarć (lubią się przecierać), może jeździł nim ktoś lekki i dbał o auto (jak u mnie) a może był już u tapicera?
Nie ma co porównywać diesla do benzyny, sam zdecyduj co bardziej potrzebujesz, jaki masz styl jazdy i gdzie jeździsz. Jeśli będziesz użytkował diesla zgodnie z zasadami to nie będziesz miał większych problemów.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

12 Paź 2016, 15:42

Tak się rzuciło w oczy, że w Civicu trochę szpary między klapą/tylną szybą a tylnymi błotnikami się różnią, tak samo przy lampie (z prawej strony są większe).

beret - wysłałem Tobie pw.
tomekdk