Co wybrać na pierwsze autko

07 Gru 2011, 22:35

Witam :) Otóż przybywam do was po pomoc. A mianowicie na wiosnę mam zamiar kupić autko :) Będzie to mój pierwszy samochód, ale chcę by był to samochód z pazurkiem as również bezpieczny i trwały :) Moją uwagę przykuwało wiele samochodów największym marzeniem był oby zakupić Mitshubishi Lancera Evo VIII, lecz niestety aż tak obszernego budżetu nie mam :) Tak, więc myślałem nad kilkoma autkami a mianowicie:
1. Mazda 6 2.0 Benzyna 143KM
2. Seat Leon Cupra mk1 1.8T benzyna 180KM
3. BMW e46 320 lub 318 (bardziej byłbym za 318 bo to benzyniak) czyli 1.8 benzyna 126KM

Mniej więcej takie trzy autka mnie zainteresowały i przyciągnęły wyglądem, silnikiem i zapotrzebowaniem na moc. Jak wspomniałem przy BMW wolę benzyniaka, a powiem więcej jestem nastawiony tylko na taki silnik. Ponieważ będę robił dużo km, więc zainwestuję w gaz. Dużo czytałem nad gazem w Seacie, lecz wychodzi na to, że w Wa-wie do której nie mam daleko jest dobry serwis i montuje instalacje za całkiem przystępne ceny :) Najbardziej podoba mi się właśnie ten Seat :) Ze względu na fajny wygląd oraz moc, którą dysponuje :) Następnie Mazda, która głównie podchodzi mi z wyglądu, no i na ostatnim miejscu BMW, które jest jakby opcją zapasową, boje się o egzemplarz z wyżyłowanym silnikiem . Tak, więc teraz czekam na wasze opinie, może polecicie jakieś inne autko. Zaznaczam jednak, że silnik min.1.8 benzyna + przestronność (dużo miejsca) :) Czekam na docenioną pomoc i pozdrawiam :)
Lopezo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 05 2011
Auto: Będzie... Seat Leon Cupra 1.8T

09 Gru 2011, 02:11

Napisz Kolego jaki masz budżet na autko bo to podstawa :)
panaas
Nowicjusz

Auto: `

09 Gru 2011, 18:40

No skoro podaje takie autka to można się domyśleć, że budżet sięga kwoty ok. 30 tys. :)
Lopezo
Nowicjusz

09 Gru 2011, 18:52

Jak ci sie Lancer VIII, to moze Subaru Impreze? Za 30k zl kupisz w fajnym stanie jakas spokojnie.
Z podobnych autek ktore podales, chyba warto sie rowniez zainteresowac Volvo C30(tylko troche budzet za maly chyba) czy Alfa 147 2.0 150KM. Gazowanie Subaru to tez tylko i wylacznie Wawa, koszt kolo 3500-4000zl, gazujesz u Jako, kontakt na forum Subaru masz.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

09 Gru 2011, 19:54

NO tak tak z gazowaniem to wiem, że takie kwoty musza być na nie przeznaczone. Co do autek, które podałeś to hm.. alfy nie chce ze samego stereotypu ich psucia się, volvo nie ten budżet a subaru to mi się tak średniawo podoba... Wiesz cena maks to jest 30k, no, ale chciałbym np. taniej wyrwać za 20-25 wtedy reszta kasy idzie od razu na autko, car-audio, gazowanie itp :) A z tych autek, które podałem co myslicie ?? BO ja normalnie jestem zakochany w Cuprze :)
Lopezo
Nowicjusz