Co wybrać na początek ?

04 Maj 2010, 06:37

No dokładnie,nie ma aut używanych w które nic nie wsadzisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Maj 2010, 12:33

umiesz potrzymać człowieka na duchu hehe

Ja to wiem , ale są samochody w które trzeba włożyć 1000zł a w inny dwa razy więcej lub są samochody które cześci kosztuja 100 zł a inne dwar razy wiecej , wiec chodzi mi o taki samochod zeby wyszlo najtaniej i najprzyjemniej
WymyślcieMiNick
Nowicjusz

Miejscowość: Nibylandia

05 Maj 2010, 18:41

Jestem też ciekawy i co proponujecie golfa , bo też się zastanawiam nad kupnem... ?
Pan Pikus
Początkujący

05 Maj 2010, 19:27

No a czemu nie??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Maj 2010, 20:07

Do golfa 3 na pewno będziesz miał części tanie i łatwo dostepne. Ktoś wcześniej wspominał o audi 80 B4, może tym się zainteresuj?
klajster
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

05 Maj 2010, 23:46

Za tą kase to można kupić gdzieś 1992r audi 80 b4 a golfa dużo młodszego, wiec sam nie wiem
Pan Pikus
Początkujący

06 Maj 2010, 00:09

Golf III GTI , 8v 115 koni 2.0 benzyniak :) 95r. mój szwagier go ma w użytku od 2 lat , twarde , niskie podwozie to jak na drogi które są u nas to straszny - , ale te przyśpieszenie oraz spalanie jest boskie ( godziny szczytu w Gliwicach to ok 11l / 100km :) ) zaczyna wychodzić rdza , ale nie garażowany oraz nie konserwowany :D stoi sobie pod blokiem :P
wiechuuu
Początkujący

Miejscowość: Rybnik

06 Maj 2010, 06:48

Ewentualne VW Vento.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

06 Maj 2010, 11:46

ja jednak jestem za tym zebys kupil jakiegos
golfa - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Punto - [link do oferty na Allegro wygasł]
Polo - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wiechuuu
Początkujący

Miejscowość: Rybnik

06 Maj 2010, 12:06

Ooo Punto,też dobre.
Barol
Awatar użytkownika

06 Maj 2010, 12:51

Znajomy kupił WV Polo , w granicach 6500 zł i przyznam, że buja się nie najgorzej. Golf 3 też nie wygląda źle na początek.
kox1
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

06 Maj 2010, 13:38

Punta nie kupuj to pakowanie się w czarną dziure... niedojże jest to brzydki i słaby samochód to jeszcze awaryjny... ja sam się zastanawiam nad golfem , bo patrze tylko na lepsze marki takie jak VW itp.
Pan Pikus
Początkujący

06 Maj 2010, 16:10

Wszystko zależy od gustu.Jaki słaby Ty chyba nie jeżdziłeś Puntem,kumpel ma Punto 1.2 75KM zajebiście mu to lata i ma go już 1.5miecha i jest zadowolony bo naprawde auto mu sie trafiło.
Barol
Awatar użytkownika

06 Maj 2010, 17:46

A może seat ibiza? Technicznie to VW, tylko w atrakcyjniejszym opakowaniu (oczywiście to kwestia gustu :mrgreen: )
tu taki przykładowy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
klajster
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

06 Maj 2010, 18:07

wiechuuu napisał(a):Golf III GTI , 8v 115 koni 2.0 benzyniak :)
popieram, bardzo dobry wybór, to najwytrzymalszy silnik WV (1,9 nawet nie ma porównanie w trwałości) znam golfy które z tym silnikiem mają nastukane 700 tysi i dalej jeżdżą, u mnie dogorywa buda (niestety największa bolączka golfów 3 generacji to rdza) przy nawet dynamicznej jeździe spalanie m (LPG) nie wychodzi mi powyżej 10l/100km, dopiero jak przekroczysz 110km/h to spalanie rośnie, a może chapnąć i 17 jak sandał z betonu :mrgreen: części tanie i dostępne, każdy ci to naprawi, co lepsze GTI zwykle wyposażenie jest na prawdę dobre więc nie jest trudno znaleźć auto z klimą czy podgrzewanymi siedzeniami/kierownicą, o poduszkach już nie wspominając, w serwisi jest trochę droższe niż 1,6 czy 1,8 z tego względu że ma wspólne zawieszenie, hamulce i kilka innych podzespołów z 2,8VR6, dla bezpieczeństwa i komfortu to oczywiście jest na + dla kosztów niekoniecznie :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)