Auto do 10 tyś

04 Maj 2010, 22:20

Witam!
Piszę ten post z proźbą o poradę jakie auto mam kupić. Mój problem polega na tym że szukam auta dobrego, bezawaryjnego, ekonomicznego i trwałego by nie było po nim widać np. za bardzo rdzy, ale jego cena nie może przykroczyć 10 tyś. zł. Dokładnie chodzi mi o to aby samochód mało palił części do niego nie były drogie (czyli odpada mercedes). Chodzi mi gównie o Benzyne+Gaz lub Diesel w ewentualności gdy auto by było tanie mógła by być to sama Benzyna, butle z gazem idzie dokupić. Tym autem miałbym zamiar jeździć co najmniej 2 lata, a więc nie może on byc za bardzo zjechany. Chciałbym by był w dobrym stanie. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
eternal934
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

05 Maj 2010, 08:19

Zacznijmy od tego, że żaden używany samochód całkowicie bezawaryjny nie będzie.
Czytając Twój post pierwsze samochody jakie wpadły mi na myśl to Fiat Bravo/Brava JTD bądź 1.2, Audi 80 B4 TDI bądź 2.0 z gazem - za takie pieniądze spokojnie znajdziesz bardzo porządny egzemplarz.
Może jeszcze Avensis 2.0 TD bądź 1.8 benzyna, Mazda 323, lub 626.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Maj 2010, 10:35

Myślę, że niezłym wyborem byłaby Astra II :)

na przykład:
[link do oferty na Allegro wygasł]

pozdrawiam
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

05 Maj 2010, 14:43

ta nawet bardzo mi sie spodobala ta astra i nawet ladna cena tylko ze niestety jest 3 drzwiowa a ja potrzenuje 5 ;/
eternal934
Nowicjusz

05 Maj 2010, 16:26

no to może coś takiego:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

:)
bart-BMW-hezz93
Początkujący

05 Maj 2010, 23:41

A co myślicie o tym modelu???
Moze cena przewyższona ale stan db
betrayer
Nowicjusz

Miejscowość: Przasnysz

06 Maj 2010, 11:30

Myślę, że naprawy tego Rovera nie należą do najtańszych. A po doświadczeniach sąsiada wiem, że awarie zdarzają się dosyć często. Jeśli chodzi o stylistykę to jest to naprawdę fajne i dopracowane auto. To już zależy od kupującego czy chce zaryzykować. Podejrzewam, że nie każdy egzemplarz jest jednakowo awaryjny.

pozdrawiam
bart-BMW-hezz93
Początkujący

07 Maj 2010, 20:52

A co myślicie o Renault Megane rocznik 1998, silnik 1,6. Powiedzial by mi ktos jak to sie sprawuje z gazem??? Pozdrawiam
eternal934
Nowicjusz