Co wybrać: Opel Insignia, Honda Accord, Toyota Avensis;

04 Sie 2009, 16:37

Witam szanowne grono,
chciałbym zakupić nowy samochód na firmie z homologacją na ciężarowy.

Który z tych samochodów Państwa zdaniem będzie najlepszy:
- Opel Insignia, Cosmo, 5dr 2.0 CDTI Diesel 6 biegowy (130 KM).
- Toyota Avensis 2,2 D-4D 150 (M/T) PRESTIGE / kombi
- Honda ACCORD 5D 2.0 EXECUTIVE / kombi
Wszystkie samochody z nawigacją i skórzaną tapicerką.

Czy może pomyśleć nad zakupem czegoś innego?

Moje wymagania:
- Samochód nowy z homologacją na ciężarowy.
- Cena około 120/130 tyś brutto.
- Komfort jazdy, brak zmęczenia po przejechaniu 800 kilometrów dziennie.
- Diesel oszczędny lecz potrafiący wyprzedzić wolne ciężarówki swobodnie.
- Nawigacja.

Z góry dziękuję za pomoc i opinie.
lysy2009
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

04 Sie 2009, 19:29

Mój typ to

świetny samochód, naprawdę Ci go polecam, akurat miałem przyjemność trochę pojeździć nim, z tym że w wersji sedan, auto świetne w każdym calu.
andrewb25

04 Sie 2009, 19:45

andrewb25 napisał(a):Mój typ to

.
Japanese cars rulez
tom7m2g
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tychy

04 Sie 2009, 21:16

A co myślicie o Insigni warto? Zastanawiam sie, chyba najbardziej podoba mi sie, ale nie wiem sam..
lysy2009
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

05 Sie 2009, 06:40

Na pierwszym miejscu postawię Hondę w twoich wymaganiach by była najlepsza, potem Toyotę ponieważ producenci naprawdę dobrze konstruują te samochody, na ostatnim Opla Insignie ponieważ oni ją zrobili na wygląd a nie na komfort :evil:
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska

06 Sie 2009, 10:01

ja polecam Insignie Sports Tourer 2.0 CDTI 160 KM Sport MY10 za tą kwote dorwiesz tą wersje ze skórą i navi
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

06 Sie 2009, 18:18

W wymaganiach napisałeś diesel, a do porównania dałeś najsłabszego benzyniaka w Accordzie.
Każdy będzie doradzał ci pod kątem własnego doświadczenia z daną marką, najlepiej poświecić chwilkę i zrobić jazdy wszystkimi po kolei. Co z tego że np. każdy powie "bierz Hondę" (jak np. ja :wink: ) jak najzupełniej możesz się w niej źle czuć.
Ostatnio edytowany przez Trynid, 06 Sie 2009, 21:43, edytowano w sumie 1 raz
teksty to wyraz moich poglądów, nie należy ich identyfikować z linią programową firmy Trynid
Trynid
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Polska

08 Sie 2009, 20:35

Orzeszek napisał(a):Na pierwszym miejscu postawię Hondę w twoich wymaganiach by była najlepsza, potem Toyotę ponieważ producenci naprawdę dobrze konstruują te samochody, na ostatnim Opla Insignie ponieważ oni ją zrobili na wygląd a nie na komfort :evil:
Nie zgodzę się z tobą ,już komfort w Oplu Omedze jest zniewalający ,Insignia to auto dla wymagających ,posiada jeszcze jeden niezaprzeczalny atut,silnik :!: Nie zapominajcie o tym ,że powstał w ścisłej współpracy z Fiatem, tak tak kłaniają się tutaj fenomenalne silniki common rail Fiata,nigdy nie naczytałem się tylu pochlebnych opinii na temat silników common rail ,Fiat został okrzyknięty Liderem nowoczesności.To auto nie rzuca się w oczy, tylko wgryza :!: HONDA ACCORD cóż piękny samochód to fakt ,bardzo dobre silniki Diesla.TOYOTY bym nie kupił,wygląda nieżle ale czy ten koncern opanował system common rail?!Tego nie wiem,czas pokaże ,dotąd różnie było z tym .Ja z tych dwóch samochodów wybrałbym ten ,który mnie się bardziej podoba a który?To niech pozostanie tajemnicą, gdyż tylko przez wygląd wybrałbym jeden z tych samochodów,poza tym jeden i drugi to świetne bryki.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Miejscowość: Z prawdy :)

09 Sie 2009, 04:31

Honda jak dla mnie pierwsze miejsce ale nie w benzynie a silnik I-CTDI najlepszy diesel w swojej klasie, świetnie jeździ, konkurencja wymięka, i przede wszystkim mało pali.
Kiedyś czytałem gdzieś takie stwierdzenie:
" Gdyby wszystkie diesle jeździły jak ten w Hondzie Accord 2.2 I-CTDI to benzynę kupowaliby już tylko właściciele.... zapalniczek zippo!! "
Mnie osobiście to auto bardzo się podoba, jechałem ze dwa razy w życiu ale silnik po prostu rewelacja.
stasiowski121

09 Sie 2009, 09:15

Czytając zrozumiałem ,że kolega pomylił się z tą benzyną w Hondzie ,dlatego ja od razu pisałem o Dieslu.Honda nad konstrukcją tego silnika pracowała od dawna,efekty?!Temu silnikowi nie podskoczy żaden ,tak to najlepszy samochód i według mnie najbardziej elegancki,ja też postawiłbym na Hondę gdyż w tej chwili ten koncern wytycza wzorce jakości oraz niezawodności ,trwałości też!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Miejscowość: Z prawdy :)

10 Sie 2009, 18:42

Pomysl jeszcze o C5 2,2 HDI, bo komfort jest bajeczny:-) Accord- nic szczegolnego jezdzilem najnowsza gen. w 2,0 benz. Aven przeraza wygladem. Insignia to w miare dobra opcja- przyjemny dla oka i w prowadzeniu rowniez
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

21 Cze 2010, 20:41

SPRZEDAM honde accord 2001 rocznik
czarny metalic
nizej link do aukcji:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sosna1910
Nowicjusz

Miejscowość: Polska