Co wybrac: passat, audi, lanica czy peugeot??

11 Lip 2008, 19:41

zastanawiam sie nad zakupem auta, nie moge sie zdecydowac i nie wiem ktory wybor bylby wlasciwszy, moze cos doradzicie...
W gre wchodzi:
passat B5 1,9 TDI
Audi A4 1,9 TDI
Lanica Lybra 1,9 jtd
Peugeot 307 2,0 Hdi
moze toyota albo mazda (te moga byc w benz.)
WSZYSTKIE W KOMBI
Biore pod uwage cene, ekonomicznosc, niezawodnosc, cene czesci zamiennych, ogolnie eksploatacje pojazdu, komfort jazdy, przestrzennosc wnetrza, itd itp
szpila81
Nowicjusz

11 Lip 2008, 20:05

Z podanych brałbym audi na 100%. Napisz tylko ile chcesz wydać na auto, bo dobrym wyjściem (według mnie) byłaby też mazda 6
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

11 Lip 2008, 20:25

przebywam w niemczech i mam zamiar wydac na auto okolo 3000 - 4000 €
ceny na komisach i internecie roznia sie mam zamiar zobaczyc na gielde i prywatnie od kogos mozna tez znalezc, wiec dobrze szukajac za te same pieniadze mozna znalezc nowsze lub ekskluzywniejsze autko (jak sie dobrze poszuka ) , zatem trudno tu mowic o konkretej cenie za konkretne autko
szpila81
Nowicjusz

11 Lip 2008, 20:39

A to jednak mazda 6 odpada :P ale można poszukać fajnej toyoty avensis, np. coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Lip 2008, 21:25

przyznam ze autko godne uwagi, przestrzenne z bogatym wyposażeniem :P no dzieki, ale czekam na wiecej rad :mrgreen:
szpila81
Nowicjusz

12 Lip 2008, 22:06

No, Mazda 6 jest moim marzeniem. xD

Znalazłem Galanta:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Rodri94

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

FIAT 500 L - auto zbudowane z myślą o rodzinie
    FIAT 500 L - stylistycznie włoska nowość nawiązuje do miejskiej, kultowej 500-setki, jest autem zbudowanym z myślą o rodzinie. Będzie go można podziwiać podczas targów MOTOR SHOW 2013 w Poznaniu. Większością wymiarów ...

12 Lip 2008, 23:15

Audi byłoby super gdyby nie problemy z zawieszeniem, niestety dość kosztowne. Co do niezawodności to Toyota Avensis byłaby ciekawym wyborem. VW niestety trochę podupadło na jakości więc i Passat będzie się sypać. Lancia Lybra niestety do trwałych nie należy. Peugeota odradzam, chyba najbardziej zawodne auto ze wszystkich, które wymieniłeś. Gdybyś np mógł trochę odejść od kombi, polecam Hondę Accord VI gen. (chyba od 1998r) Liftback, jak dla mnie bardzo komfortowe i niezawodne auto.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

12 Lip 2008, 23:24

Noo, accord i galant też fajne autka. Poza tym co zostało już wymienione poszukałbym octavii ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika