Co wybrać pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!

23 Gru 2008, 02:14

witam, mam zamiaer zmienic samochod i mam trzy typy a mianowicie Seat Toledo (1.9 TDI 1999-2001), Skoda Octavia (1.9 TDI 1999-2000) i Volvo S80 (2.5 TDI 1998-2000). Sa to samochody do 20 tys. (tak przynajmniej pokazują oferty na portalach) i mam pytanie do was (tych ktorzy sie troche znaja) ktory z tych samochodow bylby najodpowiedniejszy dla mlodego malzenstwa. Chodzi mi tu glownie o ich awaryjnosc, spalanie i koszt utrzymania ( wdzieczny bylbym gdyby mogl ktos podac konkretne przyklady). Za wszystkie odpowiedzi dziekuje.
wooof
Nowicjusz

23 Gru 2008, 09:58

Jeśli chodzi o koszta utrzymania , to powiedziałbym że lepiej wybrać Skodę/Seata, choć ten drugi ma opinię samochodu na lato (znajomi mają niezłe problemy z odmrażaniem drzwi zimą). A jeśli chodzi o awaryjność, to zawsze będę obstawał przy tym, że to jest indywidualna sprawa każdego auta, a przede wszystkim tego, w jakim stanie pozostawił go poprzedni właściciel.
valdek
Nowicjusz

23 Gru 2008, 10:28

Hm...podobno Volvo to najlepsza marka samochodu :) jak jest w praktyce nie wiem :) ale polecałbym Skodę. Części są łatwo dostępne i w miarę tanie. W Seacie jest podobnie tylko części są trochę droższe. Jeśli samochód ma być garażowany no to obojętnie :) a jeśli ma stać na polu cały rok to Seat. Mają dobre blachy :D pozdrawiam . A silnik 1.9 TDi to chyba najlepsze wyjście :) spali ok. 6-7 l. Chyba, że lubisz przycisnąć. Jeśli nie zależy Ci na mocy a zależy na ekonomice to 1.9 SDi co prawda to tylko ok. 65KM no ale pali ok. 5 l :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

23 Gru 2008, 11:22

:) troszeczke mnie zasmuciliscie :/ gdyz ja sie napalilem na volvo, duzo drozsze jest w utrzymaniu niz pozostae dwa modele?
wooof
Nowicjusz

23 Gru 2008, 12:04

Volvo super auto, pamietaj tylko ze jak juz kupisz to musisz wlozyc jeszcze 2 tys w olej filtry , napinacze, rozrzad. a prawde mowiac watpie zebys trafil takie s80 za 20 tys. nie mniej jednak auta te goraco polecam, sam niedawno pzresiadlem sie do Volvo i poki co wrazenia swietne
Suli
Nowicjusz

23 Gru 2008, 12:18

a jak sie maja wydatki tych samochodow na takie rzeczy jak przeglad techniczny, OC/AC?
wooof
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Cross – czy to idealne auto do miasta?
    Podoba mi się to, w jaki sposób silnik benzynowy i elektryczny ze sobą współpracują. W ruchu miejskim możemy poruszać się bezgłośnie, nie eksploatować jednostki benzynowej na światłach. Auto rusza też płynnie, ...