CO wybrać Seata Cordobe(1995-97)czy BMW e36(1991-94)

23 Wrz 2008, 19:52

Witajcie koledzy.Doradzcie mi ale tak szczeze co mam wybrac przy zakupie auta seata cordoby czy BMWe36 ktore auto jest tanie w ekspoloatacji bo ma dylemat i chciałbym sie doradzic osoby ktora ma pojecie na teamt własnie TYCHaut.
Bardzo proszę o szczere odpowiedzi.Pozdrawiam i z gory dziex
joker15
Nowicjusz

Miejscowość: Myszków

23 Wrz 2008, 20:31

Kwestia ceny eksploatacji jest oczywista - cordoba jest znacznie bardziej ekonomiczna (mam na myśli części). No i znacznie łatwiej będzie Ci znaleźć zadbaną cordobę niż zadbaną "trójeczkę".

Pytanie pomocnicze: jaki chcesz wybrać silnik?
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

23 Wrz 2008, 23:09

Seat oczywiście będzie rozsądniejszym zakupem jeżeli chodzi o koszty.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

24 Wrz 2008, 14:59

Martoro napisał(a):Kwestia ceny eksploatacji jest oczywista - cordoba jest znacznie bardziej ekonomiczna (mam na myśli części). No i znacznie łatwiej będzie Ci znaleźć zadbaną cordobę niż zadbaną "trójeczkę".

Pytanie pomocnicze: jaki chcesz wybrać silnik?

Jezeli chodzi o silnik to oba auta do 1800cm!
joker15
Nowicjusz

24 Wrz 2008, 17:53

Mój znajomy ma e36 1.6 i mówił, że ostatnio spalił mu w trasie 6.5 litra PB, więc myślę, że do takiej normalnej jazdy ten silnik w bmw by wystarczył. Cordoba ma trochę inaczej, bo silnik 1.6 ma 75 KM i może być to czasem zbyt mało
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Wrz 2008, 19:11

Głownie mi chodzi o silnik 1400 do (cordoby) na gazie , bo moj znajomy ma własnie Cordobe z silnikiem 1,4 i bardzo sobie ja chwali.Ze mało pali.Chodzi mi oto ze nie potrzebuje auta do szybkiej jazdy tylko do normalnej jazdy
joker15
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM IntelliLink - teraz z funkcją Siri Eyes Free
    ADAM to najbardziej zindywidualizowany i "kontaktowy" samochód miejski Opla w segmencie A. System informacyjno-rozrywkowy IntelliLink jest kompatybilny ze wszystkimi smartfonami pracującymi w systemie operacyjnym Android ...

24 Wrz 2008, 19:21

Te silniki (1.4) w cordobach były bardzo trwałe (produkcji volkswagena), więc nie sądzę, żeby były z nimi jakieś poważne problemy, jeśli wcześniej o nie dbano
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Wrz 2008, 23:05

Bierz cordobe, na pewno znajdziesz bardziej zadbany egzemplarz od bmki które niestety są często i gęsto katowane przez młodocianych kierowców. Miałem kiedyś ibize z silnikiem 1,4 i do normalnego przemieszczania sie całkowicie wystarczający, szczególnie do poruszania się po mieście. W trasie potrafiłem zejść do 5,5litra na 100. Przez 4lata żadnych awarii nie miałem.
pirlo333
Początkujący

25 Wrz 2008, 15:57

Koledzy dzięki za dobrą rade!!.Jednak zdecydowałem się po waszych radach na Cordobę.Jeszcze raz z góry dzięki i pozdrawiam!Jak już kupie to napiszę do was.pozdrawiam joker15
joker15
Nowicjusz