25 Wrz 2008, 10:53
No ja mam służbową Nubirkę II kombi CDX,z silnikiem 2,0 16V DOHC 133 KM.Jest oczywiście w niej LPG.Ma przejechane dopiero 170 tyś i jak narazie trzyma się całkiem nieźle i muszę nawet powiedzieć,że podczas pracy na LPG praktycznie nie czuć różnicy w mocy - jazda pod dłuższą górkę,czy przyspieszanie jest takie samo jak na Pb.LPG to oczywiście sekwencja.PB w jeździe mieszanej pali około 8 litrów( w trasie nie wiem,bo nie jeżdże w trasy na PB),a na LPG w mieście pali około 10 litrów,a w trasie około 8 - 8,5 litrów LPG.Dodam,że ma całkiem niezłe wyposażenie - 2 poduchy + pasy pirotechniczne,ABS + ESP,klima + filtr,centralny + alarm,4 elektryczne szyby,elektryczne lusterka(podgrzewane i sterowane),immo,wspomaganie i inne mniej ważne pierdołki(np. regulaja fotela kierowcy w 4 płaszczyznach czy regulacja kolumny kierowniczej w dwóch płaszczyznach).
Dlatego też poleciłem Nubirkę II z 2000 r.,zamiast Vectrę w dieslu.Narazie nie wiemy jakie silniki mają oba samochody,więc nie można wypowiadać sie na temat silników i spalania,bo silników z Opla w dieslu,które zaproponował kolega jest sporo.Zresztą Nubira to Opel...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...