Co wybrać

13 Lip 2008, 15:09

Proszę o pomoc w wyborze auta . Chciałabym auto od 2000 roku , najlepiej 4x4 z duzym bagażnikiem takim żeby mozna było przewozic dużego psa. No i najwazniejsze żeby mało palił. I co tu wybrać ___?????? Bardzo proszę o radę .Myśłałam o citroenie berlingo i o renault kango . Może macie jakieś propozycje_???
asti
Nowicjusz

13 Lip 2008, 16:51

Jaki przedział cenowy? Acha, jeśli chodzi o Kangoo to tylko silnik 1.2 wachy. Renault miało tylko jeden w miare udany silnik 1.2.
Jak jest w berlingo to ja nie mam zielonego pojęcia. Jest jeszcze Peugot (?) Partner. Coś jak te dwa auta.
Rodri94

13 Lip 2008, 21:22

Berlingo 4x4??!! ;| Kangoo odradzam bo lubi się popsuć, poza tym ma kiepskie prowadzenie. Te auta to typowe transportery przerobione na osobowe. Powiedz za jakie pieniądze szukasz auta, bo równie dobrze mogę Ci polecić Nissana Navare ;]
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

13 Lip 2008, 21:25

Napisz jeszcze ile masz kasy na autko to lepiej doradzimy ;)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Lip 2008, 07:39

Nie mam za duzo kasy mam 23 tys. Szukam auta ekonomicznego
asti
Nowicjusz

14 Lip 2008, 07:45

zapomniałam napisać ,że obecnie mam honde crv 99 i passata kombi 91. Chciałam te dwa auta zamienic na jedno , ekonomiczne , rodzinne w kombi , żeby się zmieścił pies do bagażnika . Honda trochę dużo pali a passat już swoje latka ma . Proszę o rade
asti
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co oznacza dla kierowcy znak STOP?
    Znak STOP oznacza zakaz wjazdu na skrzyżowanie bez wcześniejszego zatrzymania się. Zwykle jest umieszczony tam, gdzie wyjazd z danej drogi jest szczególnie niebezpieczny. Według badań tylko 50% kierowców całkowicie ...
    Glikometr - tester płynu chłodniczego - instrukcja
    Cześć, pokażę Wam jak działa glikometr przyrząd którym możemy przetestować temperaturę wrzenia i przemarzania płynu chłodniczego który znajduje się w układzie chłodzenia samochodu. Dlaczego warto kontrolować ...

14 Lip 2008, 08:12

Mógłbym Ci polecić skodę octavie - jest to bardzo dobry samochód, zrobiony przy współpracy z volkswagenem, ekonomiczny i przestronny.

[link do oferty na Allegro wygasł]

A myślałaś może o minivanie?

[link do oferty na Allegro wygasł]
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Lip 2008, 08:47

Octawia jest ok . ale jeszcze mam pytanie co do aut , które podałam na poczatku .Czy to prawda,że te samochody z silnikiem 1,4 palą więcej niż z silnikiem 1,6 ???
asti
Nowicjusz

14 Lip 2008, 09:06

Jest taka możliwość, ponieważ silnik 1.4 jest bardziej wysilony niż 1.6, więc by sprawnie jechać trzeba go mocniej kręcić itp a to wiąże się z większym spalaniem. Ogólnie dla mnie 75KM to nieporozumienie w Octavii.
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Lip 2008, 21:04

lukiwch napisał(a): Ogólnie dla mnie 75KM to nieporozumienie w Octavii.

Dokładnie, kawał samochody jest a oni wsadzali do niego 75KM ;/. Niech te 75KM wsadzą sobie do ... Golfa xD
Rodri94

15 Lip 2008, 21:28

No 75 to mało, ale np. podana przeze mnie ma 110
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Lip 2008, 21:55

Bierz octawie. Koncern Audi i VW takze bardzo solidne auto, dobrze sie prezentuje, kasa dosc mala jak na taki samochod:) 1,9TDI najlepsze silniki:) Zycze udanego wyboru:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

15 Lip 2008, 22:13

75KM w Golfie też nie ma łatwego życia :P Co do Octi to polecam w każdej wersji silnikowej byle to był Diesel (unikaj SDI to nie ma turbiny i 68KM ;/). Z benzyniaków 1.6 ma 100KM ale lubi wypić, jak już polecam 1.8 125KM, jest dużo żwawsza od 1.6 a pali praktycznie tyle samo. Perełką może okazać się wersja 1.8T 150KM, tylko trzeba zbadać stan turbiny. Ogólnie polecam Skodowke w dieslu ;)
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Lip 2008, 15:54

lukiwch napisał(a):75KM w Golfie też nie ma łatwego życia :P

Taa :P

Tylko ceny ropy idą w góre. Nie lepiej kupić 1.6 / 1.8 i założyć LPG?
Rodri94