Mazda 323, Fiat Bravo, Peugeot 306, Alfa Romeo 145?

16 Lip 2008, 06:38

Witam
mam problem któe auto wybrać. Mam do dyspozycji 11 tys plus minus 1800zł. no i mam trzy propozycje a nawet 4:
Fiat Bravo
[link do oferty na Allegro wygasł]

Mazda 323
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Peugeot 306
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Alfa Romeo
[link do oferty na Allegro wygasł]

i prosba o uwagi o zaletach i wadach tych aut. który najlepiej wybrać a który juz na wstepie odżucić. Tylko omińcie spalanie i pojemnosc silnika.

z góry dzieki.
pozdrawiam :D
klarap87
Nowicjusz

Miejscowość: Wolina

16 Lip 2008, 09:19

Mazdę oczywiście.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Lip 2008, 09:31

Najbardziej bezawaryjne są mazdy, lecz one mi sie wogole nie podobaja i pewnie bym szukal Carismy 1.8 gdi 125km, primera 2.0GT/SRI 150/136km
Rodri94

16 Lip 2008, 11:27

A ja pochwale Fiata...fajny samochodzik, i z tym motorkiem i wyposażeniem jest naprawdę fajny. Wiadomo że Mazda jest mnie awaryjna i też bardzo fajna....
Pegeut akurat ten model co pokazałeś kusi silnikiem i fajnym wyglądem.......
Więc tak...mazda najmniej bedzie się psuć, pegeot bedzie najszybszy....a Fiat jest poprostu fajny...ma dobry silniczek :P
Alfe sobie odpuśc to jest skarbonka.....czesto sie psuje, nawet bardzo czesto sie psuje :)

*Zastanawia mnie jeszcze fakt, czy te samochody z takimi silnikami nie były czasem ostro katowane...jak ja bym mial takiego i chciał go sprzedać to bym sie nim cieszył.....i obrotomierz by się kręcił do 6tys ob...a mazda to jak szlifierka :) hahahahahahahahaha
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

16 Lip 2008, 15:33

Z podanych wziąłbym fiata. Popieram kolegę Miszarus w tym co powiedział i jeszcze dodam, że jak fiat się psuje, to naprawy są znacznie tańsze niż np. mazdy czy peugeota (nie mówiąc już o alfie), bo raz, że części są tanie, a dwa, że budowa silników jest prosta
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

16 Lip 2008, 15:37

a wiecie moze jak często się fiaty psują bo to że są tanie części to jest duzy plus na pewno.
mamuska
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 14 03 2008
Auto: BMW=>TOYOTA=>PASSAT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nie pal za kierownicą!
    Do nałogowego palenia papierosów wciąż przyznaje się blisko co czwarta osoba dorosła w Polsce (24%)(1). Wielu kierowcom zdarza się robić to również podczas prowadzenia samochodu. Szkodzi to nie tylko zdrowiu ...

16 Lip 2008, 15:46

Z fiatami jest różnie, jedne psują się częściej, a inne rzadziej. Ale jak już napisał kolega Miszarus - mazda z podanych psuć się będzie najrzadziej
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lip 2008, 16:16

Tylko licz się z tym, że ten HGT przy bucie pali 20 litrów w mieście... Przy lekkiej nodze 11-12.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Lip 2008, 16:49

Po pierwsze - trochę przesadziłeś z tym spalaniem [link do autocentrum.pl wygasł]

Po drugie - pozostałe auta palą podobnie

A po trzecie - spalanie fiata z tym silnikiem wcale nie jest jakieś superwysokie, a typowe dla silnika o tej pojemności (nawet mniejsze silniki palą tyle co ten w innych autach)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lip 2008, 17:44

a moze honda civic 1.6 vtec czy mazda 323?
klarap87
Nowicjusz

16 Lip 2008, 18:05

nie no zmiana honda civic 1.6 vtec czy fiat brawo HGT?
bo jade ogladać honde więc prawdopodobnie oglądne tez fiata.

słyszalam ze fiaty sa bardziej awaryjne niż japońce. prosze o pomoc :D
klarap87
Nowicjusz

16 Lip 2008, 18:06

Honda fajna, bardziej mi sie podoba niż mazda i dlatego ją bym wziął z tych dwóch
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lip 2008, 19:34

ale hondzika lepsza czy fiacik?
nie wiem bo oba mi sie podobają.
klarap87
Nowicjusz

16 Lip 2008, 19:49

Peugeot 306 :) kolega ma takiego samoego tylko ze z innym silnikiem i spisuje się badrdzo dobrze :) strach pomyśleć jak ten wariat jeździ :D
mateo167
Nowicjusz

16 Lip 2008, 22:59

No ja mam info z pierwszej ręki odnośnie spalania hgt :]. Peugeot NIE, alfa NIE - to na pewno. Ja bym wybrał mazdę, ew. hondę, z tych, które bierzesz pod uwagę. Fiat też fajny, ale jednak do japońca mu brakuje...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika