Co wybrac VW Honda czy Fiat?

06 Maj 2009, 12:03

Mam prawko juz od kilku miesiecy i szukam autka do 6tys
Wazne zeby dobrze radzilo sobie z LPG a najlepiej gdyby ta instalacja juz byla zamontowana w tym aucie.
Zastanawiam sie nad :
VW Vento ewentualnie golf mk3 ale tylko 5d

Honda Civic V gen bardzo podoba mi sie Coupe ale za 6 tys raczej nie kupie wiec zostaje hatchback

Fiat Bravo/Brava kompletnie nie wiem z ktorym silnikiem 1.2 1.4 czy 1.6 sporo jest z 1.4 ale slyszalem ze nie sa to zbyt udane konstrukcje

a moze kupic zadbana Jette albo golfa mk2 jesli wogole jeszcze mozna znalesc takie a reszte kaski na jakies radio i alufelgi?

Jesli macie jakies inne propozycje to chetnie sie zastanowie byle to nie był tak wychwalany Lanos na tym forum
passek b5
Początkujący

06 Maj 2009, 12:16

Astra 1,6 8V
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Maj 2009, 12:36

Hmmm nie wiem dlaczego jesteś tak uprzedzony do Lanosa. Jak ci się nie podoba jego wygląd, wykonanie wnętrza to ok każdy ma prawo tak oceniać jak mu się podoba(osobiście też uważam, że wnętrze jest słabo wykonane) ale pod względem mechanicznym jest w 100% niezawodny.
Za 6 tysięcy to bym osobiście uderzył w jakieś audi 80 bo to ile ma lat to mnie absolutnie nie przeraża, może ono przejść naprawdę sporo.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

06 Maj 2009, 14:55

Przy budżecie 6k,już bym się nie pchał w Golfy II...
Raczej fajna Astra,Audi 80 lub ...jednak Golf III ale jak tu znalezc niezły egzemplarz..?
Może ten Lanos to nie jest najgłupszy pomysł? Jeśli nie jesteś uprzedzony do marki i nie kierujesz się stereotypami oraz nie przeszkadza Tobie znaczek na masce,to w zamian otrzymasz auto z polskiego salonu,niekatowane przez solar-karków,świetnie współgrające na gazie i trwałe,z tanimi częściami
Twoje pytania o silniki Brava... Najlepszy bezdyskusyjnie to 1,2 80 KM-zwinny i w miarę oszczędny.
1,4-12v,stara i nieudana oraz awaryjna konstrukcja. 1,6 16v -pożeracz galonów paliwa.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

06 Maj 2009, 19:04

Dobra skonczmy juz z tymi lanosami.Wyglad zewnetrzny dla mnie nie ma znaczenia gdybym chcial sobie kupic cos skladanego w Polsce to kupil bym poloneza.A co myslicie o Hondzie Civic?Z fiatem chyba sobie odpuszcze bo raczej nie znajde za 6tys zadbanego egzemplarza 1.2 80KM Audi moglo by byc najlepiej B4 tylko takie za 6 ciezko spotkac nie zajechana a b3 troche smierdzi trupem :/ u mnie w okolicy jest tylko jedna ladna b3 mojego wujka moze by i sprzedal ale kolor ch... bo czerwony i to jeszcze nie wiem czy pomoglo by mu woskowanie roznymi pastami trzeba by bylo mechanicznie
passek b5
Początkujący

07 Maj 2009, 08:20

a ja już tu głosu nie zabiorę,bo jesteś kolego cyniczny....B3 śmierdzi trupem a Golf II nie..? Dziwne. Skoro nie obchodzi cię wygląd,to po co masz obiekcje także do montowanych w PL aut? Pytasz ale denerwują cię odpowiedzi więc szukaj sobie sam.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

07 Maj 2009, 10:39

Kubuch napisał(a):Astra 1,6 8V

Też tak uważam- ople bardzo dobrze radzą sobie z gazem i nie mają zbyt dużego spadku mocy.
Szuli
Nowicjusz

Miejscowość: Margonin

08 Maj 2009, 18:13

Astra zawsze mi sie podobała a do tego jakby sie trafiła w sedanie i nie zjedzona przez rdze to było super.Co do tych golfów i audi 80 b3 jesli oglada sie auto za 2-3 tys to wiadomo ze ona nie bedzie w zaje... stanie dlatego zastanawiam sie czy nie poszukac zadbanego golfa II dac za niego nawet 4tys niz kupowac zajechanego golfa III i meczyc sie z nim .Sorry jesli kogos urazilem we wczesniejszych postach z tym lanosem
passek b5
Początkujący

08 Maj 2009, 22:38

Jesli chodzi o Civica V generacji to trzeba uwaqzac na rdze-glownie tylne jaki przednie nadkola.Mialem taka w wersji Coupe 1.5 -101 KM-oznaczenie silnika D15B7.Auto ma dobre osiagi a przy tym nie ma tragedii jak sie jezdzi na stacje
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

09 Maj 2009, 19:39

Lanos w tym przypadku jest nie do wykoszenia przeż żadnego trupa,truposza rzekłbym umrzyka inaczej ,padalca! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)