Co wybrać w kwocie do 50 tyś zł?

24 Lip 2021, 09:28

Hej. Otóż obecnie mam S60 z 2003 w dieslu. Auto zaczyna się już trochę psuć więc uważam, że to czas na zmianę na coś młodszego i z silnikiem benzynowym. Auto mam 4 lata. Przez ten czas zrobiłem 90 tyś km. Przez ten okres same naprawy wyniosły mnie prawie 8 tyś. Żeby doprowadzić je do ładu to muszę wsadzić że 4-5 tyś zł.

Otóż w oko wpadła mi Astra K z silnikiem 1.4T 125/150 KM i manualną skrzynią biegów.
Drugim autem jest Honda Accord VIII z silnikiem 2.4 201 KM.
Które z aut bedzie lepszym wyborem? Tak aby było w miarę tanie w utrzymaniu i mało awaryjne. Być może i będę chciał założyć LPG.

Miesięcznie robię ok 1500 km, z czego 1200 km do pracy po drodze wojewódzkiej.
Kulfonik
Nowicjusz

24 Lip 2021, 10:37

Bierz Hankę :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Lip 2021, 09:53

A coś wiecej?
Kulfonik
Nowicjusz

26 Lip 2021, 15:33

Honda Accord VIII będzie dużo starsza od Astry K jednak z tym silnikiem jest to auto bardzo poszukiwane bo mało jest ich na rynku. Do tego trafić ją w dobrym stanie i z oryginalnym przebiegiem to już nie lada wyczyn. Jak trafisz zmęczony egzemplarz to z kosztami popłyniesz bo części do niej nie należą do najtańszych.

Kulfonik napisał(a):Być może i będę chciał założyć LPG.
Nie polecam instalacji do obu tych silników które wymieniłeś. W Hondzie trzeba dbać o regulację zaworów, a w Astrze K w silniku 1.4T masz już wtrysk bezpośredni.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
    Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...