Co z prawkiem

03 Kwi 2008, 20:33

witam wszystkich. zdałem prawko i czekam na odbiór ale chciałbym juz jezdzic samochodem czy grozi mi cos za jazde bez prawka które sie dopiero robi i musze czekac na odbiór POZDRAWIAM
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

03 Kwi 2008, 22:26

Hmmm jeśli wczoraj zdałeś a już dzisiaj chcesz jeździć to możesz dostać 500zł kary za jazdę bez prawka. Jeśli np będziesz jeździł za jakiś tydzień lub trochę więcej(czeka się na prawko około 2 tygodni)to jest możliwość, że dostaniesz tylko mandat 50zł. Wszystko zależy od tego, czy Twoje dane będą już w komputerze, czy jeszcze niee. Jeśli będą, dostaniesz 50zł, jeśli nie, 10x tyle. Mimo wszystko nie wiem czy się opłaca.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

04 Kwi 2008, 08:21

Z pragtycznego punktu widzenie - żeby jeżdzić samochodem potrzebny jest tylko samochód (sprawny, zatankowany i takie tam ble-ble)...

Ale jeżdżac bez prawka musisz liczyć się z konsekwencjami jakie to poże pociągnąc za sobą w przypadku kontroli, słuczki, wypadku (którego nawet nie będziesz sprawcą, a jedynie uczestnikiem/poszkodowanym!)...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...