REKLAMA
Witam. Pytanie dotyczy samochodów nowych. Wolę coś klasę niżej niż używke - mieszkam w Austrii, samochód bedzie jeździł głównie na trasie, często międzynarodowo min Węgry, Słowacja, Czechy, Polska. Stąd wole pewny samochód - pewnie polatam jeszcze troche po gwarancji i kupie lepszy. Jednak potrzebuję kupić coś już teraz - przesiadam się ze starego peugeota 406 2.0HDi. W tej kasie to pewnie będzie cos z kompaktów.
Diesel czy benzyna - bez znaczenia dla mnie. Zależy mi na samochodzie z dobym silnikiem - nie wysilonym z toną badziewia wokoło. Może jakaś benzyna na wielopunktowym wtrysku - nowy Focus 1.6 np.
Autem bedą podróżować 1 - 2 osoby, bagażu pewnie zawsze będzie sporo.
Nie chcę konserw. Musi się podróżować w miarę wygodnie, na dobrym zawieszeniu, silnik żeby nie lapał zadyszki na autostradach - nawet kosztem tego że zje troche więcej.
Nie zależy mi na bajerach i dodatkach, prosta konstrukcja, bezpieczeństwo, dobry motor. Fajny wygląd jak najbardziej mile widziany - skoda raczej odpada.
Myślę nad Mitsubishi Lancer Sportsedan 1.8 140KM - niestety nie widzę już u producenta tego silnika, zostaje 1,6 117KM.
Co jeszcze wchodziłoby w grę?