Co za 5000zł?

24 Lis 2009, 20:34

Witam!
Mam do zagospodarowania 5 tys złotych i chciałabym kupić auto. Mam jużAudi 100 quatro ale jak dla mnie to za dużo pali, dziś również popsuł mi się mój Fordzik którym jezdziłam do pracy i w koncu zdecydowałam się kupić jakieś autko, tylko właśnie za bardzo nie wiem jakie... Myślałam o seicento albo vw golf ale nie wiem jak te auta sie sprawuja. chodzi o to zeb malo palilo, było nie za duze i ladnie sie prezentowało :razz: :twisted: :D Proszę o pomoc i doradztwo:)
Ostatnio edytowany przez enatalia, 25 Lis 2009, 16:39, edytowano w sumie 1 raz
enatalia
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

24 Lis 2009, 20:36

Za 5 tysięcy kupiłbym lanosa 1,5 i do tego instalacja LPG.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

25 Lis 2009, 07:02

Znowu sie pojawia mało palilo,wszyscy by takie auta chcieli a w wiekszosci to jest nie realne,sam mam wprawdzie malucha ale tez nie powiem zeby czasami sobie lubiał łyknac troche,ale wracajac do tematu Seicento to bdb samochodzik szczegolnie dla kobiety i wsam raz do miasta ale Lanos tak jak moj poprzednik napisal bedzie godny zainteresowania
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lis 2009, 11:24

Lanos z gazem raczej odpada,szkoda Twojego zachodu i pieniędzy. Już lepszym wyborem będzie golf III. 5 tyś to trochę mało,poszukałbym na Twoim miejscu SC albo czegoś podobnego.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Lis 2009, 12:05

A mozesz powiedziec dlaczego odpada?? Do 5tys wolal bym 100razy Lanosa niz Golfa
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2009, 13:23

barol91 napisał(a):A mozesz powiedziec dlaczego odpada?? Do 5tys wolal bym 100razy Lanosa niz Golfa

Lanosa nigdy w życiu bym nie kupiła... Tak jak kolega napisał wcześniej szkoda zachodu, zastanowie sie raczej nad tym seicentem
enatalia
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie daj się przekręcić
    Czy wiesz o tym, że kupując samochód sprowadzany z zagranicy, możesz żądać od sprzedawcy certyfikatu z ostatniej kontroli pojazdu wykonanej w kraju pochodzenia samochodu z informacją o jego przebiegu.

25 Lis 2009, 13:38

enatalia napisał(a):
barol91 napisał(a):A mozesz powiedziec dlaczego odpada?? Do 5tys wolal bym 100razy Lanosa niz Golfa

Lanosa nigdy w życiu bym nie kupiła... Tak jak kolega napisał wcześniej szkoda zachodu, zastanowie sie raczej nad tym seicentem

nadal nie odpowiedziałeś na pytanie,podaj choć 1 powód dlaczego lanosa nie ??
100x lepszy od fiata
Toretto

25 Lis 2009, 13:44

Toretto o mnie chodzi czy enatalia?? Sam chcialbym wiedziec dlaczego Lanos nie,bo pisza to osoby ktore nigdy niemialy z nim doczynienia i pewnie przeraza ich polska motoryzacja,no żal :roll:
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2009, 15:07

Do 5 tys to rzeczywiscie nie warto pchac sie w golfa III, no chyba ze II to znajdzie sie dobry egzemplarz, ale to juz staruch lecz jary.
Jezeli mialbym do wyboru seicento vs. lanos to zdecydowanie lanos. Wiekszy komfort jazdy to raz, dwa wygodniejsze siedzenia, trzy lepsze wyposazenie (mozna znalezc z elektryka i innymi bajerami, w seicento raczej zadko to wystepuje), cztery to to ze ma znacznie wiekszy bagaznik, seicento wbrew pozorm nie zmiescilo nawet bagazy dla dwoch osob na tydzien wyjazdu nad morze.... tylne siedzenia byly zawalone.
I przy okazji rozejrzałbym sie takze za astra I w hatchbacku albo sedanie z rocznika 94-95, choc za 5k to raczej nic sensownego chyba sie nie znajdzie ale warto poszukac bo tez fajny samochodzik.

A i jescze co jednak fiat seicento jest mulowaty nawet z silnikiem 1.0 (600). I w sumie ta astra F dobrze sie prezentuje jak na swoj wiek.
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

25 Lis 2009, 15:36

Jeśli chodzi o wybór między SC a Lanosem to zdecydowanie Lanos wygrywa. Bardzo dobry samochód do przemieszczanie się ekonomicznego(Z LPG) z punktu A do B :smile:
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

25 Lis 2009, 15:36

Toretto napisał(a):
enatalia napisał(a):

nadal nie odpowiedziałeś na pytanie,podaj choć 1 powód dlaczego lanosa nie ??
100x lepszy od fiata

bo to Lanos i miałam już kiedyś daewoo, i wiecej bym nie chciała! auto jest mi potrzebne do jazdy do pracy a nie na wakacje <do tego mam audi>i nie potrzebuje sie z nikim scigac panowie :grin: :o :o :grin:
enatalia
Nowicjusz

25 Lis 2009, 16:30

A moge spytac jakie to Daewoo mialas?? Jesli nie Lanek no to jakis Sei z gazem i jazda za grosze
przykladowo oczywiscie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2009, 18:32

barol91 napisał(a):A moge spytac jakie to Daewoo mialas?? Jesli nie Lanek no to jakis Sei z gazem i jazda za grosze
przykladowo oczywiscie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

lanosa miałam ale po miesiącu sprzedałam
enatalia
Nowicjusz

25 Lis 2009, 18:51

A to pewnie na jakis wysluzony model trafilas
Barol
Awatar użytkownika