03 Mar 2016, 11:09
Witam,
Jakiś czas temu pisałem temat w którym pytałem o E46 i silniki w tych samochodach... Wybór padł na 320i przedlift, rocznik 2000 ( miałem dostać do 12 tysięcy, + 3 tysiące na poprawki ). Mijają tygodnie, ja oglądam te E46, ale rozbitej to jeszcze nie spotkałem ( w tym budżecie i w pobliżu śląska ). I nie mówię tu o wgniecionym zderzaku czy błotniku. Szukałem sedana/coupe. Generalnie jest tragedia, a auto przyszedł czas zmienić. Chciałbym poszerzyć moje poszukiwania o jakieś inne samochody, parę wytycznych :
- Moc, żeby do budy była nieco więcej niż wystarczająca. W E46 szukałem 150km 320i i 170km 323i
- Spalanie. Jeżdżę niewiele, ale znowu bez przesady ze spalaniem te 9-10 litrów benzyny w spokojnej jeździe przeżyję.
- Sedan/Coupe, ew. Hatchback ale to już w uzasadnionych przypadkach
- Wyposażenie, obejdę się bez skór i podgrzewanych foteli, jednak elektryczne szyby i jakotaka średnia jakość wykonania musiałaby być
- Benzyna, bez gazu. Diesli się boję.
- Budżet do 15 tysięcy na samochód i poprawki
- Wygląd. Nie ukrywam, jest to dla mnie bardzo ważne.
Nie podobają mi się :
- Civici ( i stare i nowe ), Hondy
- Mam uczulenie na Daewoo i Hyuindai
Podobają mi się :
- A4 B6, A3 8P ( A4 B5 już nie, tak samo jak A3 8L )
- E34, E46, niektóre E39 ( miałem brać E34, ale wystraszyłem się trochę wieku samochodu i dozbierałem więcej kasy )
- Vectra C tez jest bardzo ładna ( zarówno przed facelift jak i po )
- Is200 ( ale boję się tego, że samochodów jest mało i że części mogą być jeszcze droższe niż w bmw )
- Mondeo Mk3 ( jest ok, choć pozostałe wymienione samochody podobają mi się bardziej )
E46 320/323 nadal będę szukał, jednak chciałbym poszerzyć zakres poszukiwań, bo poszukiwania samochodu trwają już zdecydowanie za długo.