Co zrobić jeśli układ wspomagania kierownicy lekko przecieka

18 Gru 2012, 20:10

Miałem wyciek z przekładni kierowniczej,przez 1000 km.ubywało mi płynu od maks.do minimum(u mnie to ok.100ml.).Kupiłem usczelniacz f-my Prestone,dolewałem preparat,wyciek zmniejszył się o połowę ,ale dalej był.Kupiłem Moto-doktor i całą puszkę wymieszałem z litrem płynu do układu wspomagania(olej ATF),dolewałem do momentu całkowitego ustąpienia wycieku,teraz już nie muszę dolewać,układ zachowuje się cichutko,na mrozie nie ma żadnego problemu.Naturalnie przy dużym wycieku to nie pomoże.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Gru 2012, 15:52

Przede wszystkim kupić i założyć uszczelniacz,ale piszesz że to już zrobiłeś,wiec przyczyny należy szukać gdzieś indziej. Na Twoim miejscu nie bawiłbym się tylko podjechał do dobrego warsztatu- tym bardziej,że uszczelniacz nie pomógł.
WiecejOpon
Początkujący

Auto: Seat Leon I

23 Gru 2012, 16:23

Nie,nie,kupiłem uszczelniacz w płynie,pomógł ale częściowo.Nie mam zamiaru grzebać przy układzie,skoro idealnie działa,lekkie zagęszczenie oleju ATF pomogło,już wycieku nie ma.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

28 Gru 2012, 12:48

Dzisiaj byłem u znajomego mechanika,by wymienić poduszkę pod silnik, kiedyś patrzył na te rejony,pierwsze to zapytał---ty, coś ty zrobił,że przekładnia sucha,nie cieknie,uszczelniłeś?!---- Rzeczywiście ,nie wiszą już krople oleju nigdzie,polecam tę metodę :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Podłącz smartfona w swoim samochodzie - Opel ADAM
    ADAM to pierwszy samochód z całkowicie nowym system informacyjno-rozrywkowym firmy Opel, który nie tylko obsługuje smartfony, ale również zwiększa ich możliwości, a tym samym zapewnia jeszcze więcej w ...