BMW 320D E46 stukanie w tylnym zawieszeniu

04 Sty 2013, 12:53

Witam mam problem z moją BMW a mianowicie coś puka w lewym tylnym zawieszeniu byłem u dwóch mechaników nie widzą luzów w zawieszeniu oraz na trzepakach nic nie wykazało...? czy wiecie co to może być? i jeszcze jedno pytanie słyszałem że w tych bmw przed liftem dochodziło do urywania tylnych mocowań belki? czy ktoś z was miał już taką dolegliwość czym ona się obiawia podczas jazdy?
piotreka3
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 11 2009
Auto: Audi A3 1.9 TDI 110KM

05 Sty 2013, 00:11

piotreka3 napisał(a):mam problem z moją BMW a mianowicie coś puka w lewym tylnym zawieszeniu

W jakim momęcie to się dzieje tz.mam na myśli jak jedziesz na równej drodze czy tylko na nierownościach... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Sty 2013, 14:52

tylko gdy jadę po nierównościach... to słychac tak jakby amortyzator nie trzymał... ale sprawdzałem i są jeszcze dobre...
piotreka3
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 11 2009
Auto: Audi A3 1.9 TDI 110KM

06 Sty 2013, 15:59

piotreka3 napisał(a):tylko gdy jadę po nierównościach...

Sprawdz dokładnie czy nie ma przypadkiem luzu na tulejkach w górnej części pomiędzy amorkiem a nadwoziem w miejscu mocowania lub drązek stabilizatora i łączniki/jezeli takowy posiada-dobrze nie pamiętam tego zawieszenia... :( /Nie zaszkodzi jezeli tez sprawdzisz drązek stabilizatora z przodu gdyz moze się to przenosić...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

18 Sty 2013, 15:46

Podjedź do warsztatu niech Ci sprawdzą tuleje pływające i amortyzatory. Ja u siebie w Vectrze miałem strasznie skrzypiące zawieszenie jak stara wersalka. Byłem w jednym warsztacie w Inowrocławiu to powiedzieli mi, że muszę cały tył robić razem z wahaczami. Na dzień dobry 3 tys. Podjechałem na Uni Car na Roosevelta, sprawdzili uśmiechnęli się i powiedzieli, żebym poszedł na kawę i wrócił za godzinę. Za robotę z częściami wzieli prawie 10 razy mniej niż tamtej złodziejski zakład.
karolove
Początkujący

Prawo jazdy: 01 06 1988
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Megane III RS
Silnik: 2000cm3 250KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

19 Sty 2013, 13:21

Sprawdz równiez mocowanie tłumika, czy czasem się nie poluzował na zawiesiu. Kiedyś miałem taki przypadek, gośc jeździł po warsztatch i szukali przyczyny stukania jak jechał po dziurach. Okazało się, że to tłumik był luźny i walił po nadwoziu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...