Co zrobić ??

15 Lis 2007, 17:30

Witam, mam pytanie które mnie ciekawie. Co zrobić jak jadę przez nieoświetloną drogą(np przy lesie, polna droga) i widzę w lusterku policyjne auto na sygnałach ?? mam obowiązek zatrzymać sie czy nie ??

Pozdro i dzięki na odp :)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

15 Lis 2007, 22:10

Jeżeli jest to noc,teren niezabudowany i policja daje ci sygnał do zatrzymania się,to jeżeli się boisz,to nie musisz się zatrzymywać,ale musisz w widoczny sposób pokazac im,żeby jechali za toba i powoli,tak żeby nie wzięli tego za ucieczkę,jedziesz do miasta i zatrzymujesz się w miejscu,gdzie czujesz się bezpiecznie lub kierujesz się prosto na najbliższy komisariat.Jeżeli masz możliwość,to możesz również zadzwonić pod 997 i zapytać dyżurnego,czy jest wysłany jakiś patrol w ten rejon,oraz opowiedzieć mu sytuację.On poinformuje policjantów przez radio,jakie masz zamiary.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lis 2007, 22:14

Najlpiej kiwnąć ręką, żeby jechali za tobą i pojechać na najbliższą stację gdzie jest dużo ludzi:)
No najlepiej zadzwonić jeszcze pod 997(to co wspomniał MotoAlbercik:) ), ale oczywiście przez system głośnomówiący:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

15 Lis 2007, 22:15

ok, cieszę się ze napisaliście , chciałem sie upewnić bo nie byłem pewien czy to jest możliwe i czy nie trafie do "paki" :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 w specjalnej wersji Black Limited
    Był rok 1986. W radiu leciało Europe i utwór The Final Countdown, a w Azji z fabryk wyjeżdżały kolejne egzemplarze Toyoty AE86 Sprinter Trueno GT Apex w limitowanej wersji Black Limited. W hołdzie temu modelowi japoński ...