Ubezpieczenie

15 Lis 2007, 18:34

mam pytanie.
dzisiaj odebrałem miękki dowód rejestracyjny, tablice oraz jakąś naklejkę.
Mam się zgłosić za ok. 2 tygodnie, ale nie dowiedziałem się czy te tablice już mi zostaną bo to niby tablice próbne oraz czy muszę przed odbiorem twardeg dowodu rejestracyjnego wykupić OC całoroczne czy może być to które mam na 30 dni??
kuffs
Nowicjusz

15 Lis 2007, 22:05

Jeżeli tablice są koloru białego z czerwonymi literami i cyframi,to musisz po miesiącu pojechać do WK i te tablice wymienią ci na normalne.OC opłacasz normalnie jak przy zwykłej rejestracji,z tym,że narazie będziesz miał wpisane w ubezpieczeniu te numery próbne,a jak dostaniesz normalne tablice,to mussisz iść jeszcze raz do ubezpieczalni i przepiszą ci tylko numery.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lis 2007, 23:49

dziękuję za odpowiedź.
Fakt nie wytłumaczyłem dokładnie co i jak.

W WK dostałem normalne białe tablice z czarnymi cyframi. W PZU mam OC na 30 dni i wpisany jest numer rejestracyjny jako ten pierwotny przy zakupie auta a zatem żółte blachy z czarnymi cyframi (luksemburg).
Tak się teraz zastanawiam czy ja nie będę musiał oddać tych żółtych blach. ?
Trochę się w tym pogubiłem bo w wydziale komunikacji załatwiała mnie znajoma i za bardzo nie słuchałem co do mnie mówi a właściwie to przyszedłem na gotowe.
kuffs
Nowicjusz

16 Lis 2007, 00:05

Jak masz normalne białe blachy,to za 2 tygodnie zgłaszasz się tylko po twardy dowód.Tablice zostają.No i musisz przed końcem ubezpieczenia zawrzeć nową umowę.Co do tablic nie jestem pewny.Lepiej zapytaj.Nasze trzeba oddać przy otrzymaniu nowych.I nie zapomnij nakleić naklejki na przednią szybę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX 250h E-Four - kompaktowy SUV
    UX to nowy kompaktowy SUV Lexusa, oferowany m.in. z napędem hybrydowym z silnikiem 2,0 l o łącznej mocy 184 KM. Auto powstało na platformie GA-C. Wersja 4x4 z elektrycznym układem E-Four zużywa według pomiaru WLTP od 5,8 ...