Cofanie licznika

06 Wrz 2018, 16:18

Parę dni temu kupiłem auto, dobrze wyglądało, środek nie był zużyty, przegląd przeszedł bez problemu. Kupiłem je u amatorskiego handlarza, który zamiast faktur wystawia umowy kupna sprzedaży. Dzień po zakupie zabrałem się za czyszczenie go, a w zasadzie miałem się zabra, bo auto parę miesięcy stało, było sprowadzone z Holandii, w schowku w bagażniku znalazłem książkę serwisową, ostatni wpis z 2012 roku przy przebiegu 300k km, auto było z 2005 roku, na liczniku 240k km i na tyle można powiedzieć że wyglądało, skóry jak nowe, silnik i skrzynia dobrze chodziły. Koniec końców u mnie skończyło się to dobrze, bo zwrócili pieniądze i wzięli auto spowrotem. Sami mówili że nawet nie wiedzieli i w sumie można im wierzyć, bo gdyby wiedzieli to nie zostawili by książki serwisowej, a auto też kupili od handlarza. Czy wy też mieliście tego typu sytuacje? Jak się to skończyło? I jakie są"paragrafy" w tej chwili na taki proceder?
MarcinMRG
Nowicjusz

06 Wrz 2018, 21:46

Takich jak Ty są tysiące, jedni odkryją prawdę a inni nie, Tobie się udało, chodz gość mówił równie dobrze powiedzieć że on Ci sprzedał auto z takim przebiegiem jak był faktycznie a nie na liczniku i Ty coś kombinowałeś. Trafiłeś na dobrego sprzedawce
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Wrz 2018, 13:30

No akurat to żeby mi wmówił nie mogło by przejść bo na kartce z ogłoszeniem która była przyklejona do szyby był wpisany przebieg. A do tego na kogo trafiłem, to krótko mówiąc byli to amatorzy bo to byli bracia który dosyć niedaleko mnie mieszkają, a gdyby tego było mało to jestem w tej chwili w technikum i jednego z nich dziś spotkałem na korytarzu bo też jeszcze chodzi do szkoły.
MarcinMRG
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...